Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

ING Cyber Security

Cybercrimineel tegen een muur

In een wereld die steeds meer digitaal verbonden is neemt de cybercriminaliteit toe. ING laat niets aan toeval over en ziet haar medewerkers als bewakers van het ING fort. En dat fort moet goed beveiligd zijn.
In de e-learning over cyber security leren medewerkers van ING wereldwijd hoe zij het beste het ING fort kunnen beschermen en wat daar voor nodig is!

Van phishing herkennen tot je thuiswerkplek goed inrichten

Bij Cyber Security komt veel kijken. Want eerlijk is eerlijk, ben jij niet ook eens vergeten om je raam dicht te doen, toen je een informatie gevoelig gesprek voerde? Heb je wel écht een veilig wachtwoord? En, weet jij waaraan je een phising mail herkent en wat je daar vervolgens mee kunt doen? Allemaal dilemma’s en vragen die de medewerkers van ING voor hen krijgen tijdens het volgen van deze e-learning 

Two-factor-identification

Never change a winning team

Als er iemand is die goed kan vertellen over Cyber Security bij ING, dan zijn het wel de IT’ers van ING zelf. Een proactieve IT’er nam het heft in eigen handen (voordat de e-learning werd ontwikkeld) en maakte enkele korte video’s over cyber security bij ING. Deze deelde hij op laagdrempelige wijze met zijn collega’s.  

Het resultaat? De video’s bleven niet onopgemerkt en werden zeer positief ontvangen door zijn collega’s. RMMBR ontwikkelde de e-learning op basis van zijn video’s.  

Want zo is het ook: we hoeven het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden! Als er al iets ligt wat ’goed werkt’’, dan kijken we graag hoe dat past binnen de beoogde leeroplossing.

Een iPhone met een mockup van de ING elearning Cyber Security.

Toegang voor álle medewerkers.

ING-medewerkers wereldwijd hebben toegang tot de e-learning Cyber Security. Dat is immers voor iedereen relevant!  

De training is niet alleen beschikbaar gemaakt in 9 verschillende talen, maar er werd ook rekening gehouden met andere doelgroepen.  

De toegankelijke PDF’s die de volledige tekst van de e-learning bevatten, werden speciaal ontwikkeld voor medewerkers binnen ING die niet in staat zijn om de e-learning online te volgen. En om die reden gebruik maken van een screenreader.

‘’We have had multiple positive comments about the design and content so well done!’’

 ING Employee
Meer werk zien?
Download portfolio