Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

ING Compliance trainingen

Denk niet wit-denk niet zwart

Door de ronde ramen van RMMBR zie je de ING gebouwen al staan. Die nabijheid is praktisch, want ING en RMMBR werken veel samen. RMMBR is preferred supplier van ING wereldwijd en elk jaar doen we tientallen projecten samen. Veel daarvan gaan over wetgeving en ethiek; een thema dat meer aandacht krijgt dan ooit. En waar leren een sleutelrol in speelt.

Voorbeelden van diverse schermen van de trainingen voor ING.

Het grijze gebied

Bij ING is compliance meer dan financiëel-economische criminaliteit, zoals corruptie of het witwassen van geld. Het is een manier van denken en vooral doen. Of juist niet doen.  

Het werk van de 55.000 ING medewerkers is zelden zwart-wit. Was het maar zo eenvoudig. Vaak staan zij voor lastige keuzes, dilemma’s, twijfelgevallen. RMMBR helpt ze daarbij. 

Diverse landingspagina's uit de e-learning module voor ING.

Een helpende hand. Geen opgeheven vinger.

Na jaren van samenwerken kan vrijwel iedereen bij RMMBR de strategie van ING desgevraagd opdreunen: “Empowering people to stay a step ahead in life and in business”.  

Maar hoe doe je dat, empoweren? Nou niet door te wijzen op wat er allemaal niet mag, hoe hoog de boetes zijn en linken naar het handboek.  

Compliance trainingen zijn vaak een verplicht nummertje, maar dat betekent nog niet dat het niet waardevol kan zijn.  

RMMBR focust daarom op de gebieden waar de professionals ondersteuning bij nodig hebben; dáár is het onderscheid te maken. 

Iedereen weet wat er wel mag, en wat niet. Maar hoe zit het met de twijfelgevallen, de grijze gebieden?  

Startmenu van de ING e-learning.

Situaties, geen regels

Het gaat bij compliance niet om antwoorden. Het gaat om het stellen van vragen.  

De ING-trainingen van RMMBR starten met situaties. Eerst de praktijk dan de theorie. 

Een situatie op het werk staat centraal; wat zou jij doen? Welke informatie heb je nu nodig? Wie vraag je om advies?  

Daarnaast gaat leren het best  in de taal die je moeiteloos begrijpt. ING vertaalt haar wereldwijde trainingen naar wel 14 talen. De medewerker kan zelf zijn of haar taal kiezen, op elk moment in de training.  

Voorbeeld van het Compliance hoofdmenu in de ING training.

Financiële wereld

Bij RMMBR weten we inmiddels het een en ander over de financiële wereld. We begrijpen wat IBOR is en BMR, we weten hoe je smurfing ontdekt, wat de gevolgen van FATCA zijn en waarom KYC hét speerpunt in financiële compliance is.  

Handig, want we werken ook veel voor andere partijen in de financiële markt. Heel veel zelfs. 

Partners

Na al die jaren is RMMBR meer dan een leverancier voor ING. We durven te zeggen dat we een echte partner zijn. Een partner in leren. We organiseren samen morning sessies waarin ING kennis deelt over data en leren met onze andere klanten en relaties. En andersom neemt ING ons mee in hun interne ontwikkelingen en planning voor het volgende jaar 

En dat we bij elkaar om de hoek zitten helpt echt. ING vraagt wel eens of onze vergaderzaal vrij is omdat ze in hun kantoor allemaal bezet zijn. We vermoeden dat de lekkere koffie en lunch bij ons ook een rol speelt… 

Meer werk zien?
Download portfolio