Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

“Als RMMBR Champions League speelt, wil ik een basisplek én scoren.”

“En dat doen we samen, als team: we zijn kritisch op elkaar, maar springen ook in als iemand het moeilijk heeft.” 

Sytse is sinds november 2021 e-learning ontwikkelaar bij RMMBR.  

Wie ben je en wat is jouw rol binnen RMMBR? 

Ik ben Sytse, de jongste vaste werknemer van RMMBR. Dat zeg ik zonder gêne, want ik ben van mening dat leeftijd geen rol speelt. Het gaat erom dat je goed werk levert! Ik kom net van de opleiding Learning & Development in Organisations af. Ik ben blij dat ik bij RMMBR de kans krijg om te leren en te groeien zodat ik ervaring op kan doen.  

Wat was je eerste indruk van RMMBR? 

Die is alweer even geleden; ik ben pas sinds kort in dienst, maar in september 2019 kwam ik stagelopen bij RMMBR. In het begin was het even wennen, maar tijdens mijn stage kreeg ik al meteen het gevoel dat ik hier ontzettend veel kan leren. We werken voor allerlei type klanten, dat vind ik interessant. Geen dag is hetzelfde, want de inhoud van iedere e-learning is uniek en ook de tools waarmee we werken variëren per project. 

Van content naar techniek & design  

Ik ben ooit begonnen in het contentteam, de meest logische stap vanuit mijn opleiding. Toch ben ik geswitcht naar techniek & design. Hier werken we aan de user experience (UX) en user interface (UI) van de leeroplossingen. Dat leer je niet op de HAN. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik het bouwen van modules leuker vond dan schrijven, omdat ik hier creatiever in kan zijn. Ik denk nu na over de leerervaring van de lerende. Dankzij mijn studie, waarin de focus wel op didactiek en content lag, kan ik nu nog meer bijdragen aan de beste leerervaring.  

Je bent na de stage dus nooit meer weggegaan, hoe komt dat?  

Dat klopt. Na mijn stage heb ik een nulurencontract gekregen en kon ik voor RMMBR blijven werken. De combinatie van de mensen, het werk en het leren maakt het een heel fijne plek.  

Open, ondersteunend & professioneel

Bij RMMBR werkt een bepaald type mens: open, ondersteunend en professioneel. Je kunt altijd bij iedereen terecht voor wat dan ook. Tijdens het werk zijn we serieus, maar daarbuiten is er meer dan genoeg ruimte voor een dolletje. We lachen genoeg om de werksleur te doorbreken! Iedereen wil het hoogst haalbare realiseren en is ook bereid om alles te geven voor het beste resultaat. We zijn echte teamspelers. Al met al voelt het eigenlijk als werken met een vriendengroep.  

Blijven leren 

En zelfs nu ik in dienst ben, krijg ik nog de ruimte om me te ontwikkelen. Je hoeft het maar aan te geven wat je wilt leren en dan word je daarin ondersteund. De vrijheid om te leren ten behoeve van werk is volgens mij nergens zo groot als hier. Zolang het nut heeft natuurlijk, het moet uiteindelijk wel bijdragen aan de online leeroplossingen die we maken.  

 Ik heb bijvoorbeeld leren werken met Articulate Storyline. Software waarmee we e-learnings maken. Het is een van de meest populaire en uitgebreide authoring tools op de markt. Dankzij dit soort tools kunnen wij echt unieke en gave leeroplossingen ontwikkelen.  

Wat is het leukste project waaraan je hebt meegewerkt?  

Dat was het allereerste project tijdens mijn stage. Het was een spoedproject waarbij we in 5 weken 13 modules hebben gebouwd. Inclusief video’s. Echt alles erop en eraan. Dat was wel heftig, we dachten echt ‘hoe gaat dit ons lukken?’. Uiteindelijk was het project een groot succes. Dat zal me altijd bijblijven.  

Tijdens zulke projecten moet je wel heel gemotiveerd zijn! Wat motiveert jou?  

Ik streef altijd naar maximaal resultaat. Ik geef dus altijd het maximale in een team, voor de klant en zorg dat iedereen echt tevreden is. Voor mij is alleen het beste goed genoeg. Binnen RMMBR zeggen we altijd ‘We spelen op Champions League niveau.’ Dan wil ik in de basis van het elftal staan en ook nog scoren.  

Champions League is niet niks! Wat maakt het team zo sterk om op dat niveau te werken? 

Dat is de combinatie van de verschillende mensen en ieders intrinsieke motivatie. Bijna iedereen die bij RMMBR werkt, heeft een andere achtergrond. Met al die ervaring in huis hebben we altijd de juiste persoon of de juiste combinatie van mensen die precies bij een project past. Daarnaast is iedereen extreem gemotiveerd om het maximale te leveren. En dat doen we samen, als team: we zijn kritisch op elkaar, maar springen ook in als iemand het moeilijk heeft. Ik heb het gevoel dat we voor elkaar door het vuur gaan. 

Wat wil jij bereiken bij RMMBR?  

Mijn eerste ambitie is het onder de knie krijgen van alle authoring tools. Ik wil op ieder project ingezet kunnen worden. Daarnaast wil ik op langere termijn met data aan de slag gaan. Leerplatformen leveren zoveel data op en die kun je inzetten om de leerervaring van de lerende te verbeteren en te blijven ontwikkelen. Het lijkt me heel tof om daar over een paar jaar een rol in te kunnen spelen en organisaties te kunnen adviseren aan de hand van leerdata.  

Hoe zie jij de toekomst van RMMBR voor je?  

Het is misschien cliché, maar ik denk dat we blijven groeien. De vraag naar online leren zal alleen maar toenemen. We hebben al een aantal internationale projecten gedaan en ik denk dat we binnen nu en een aantal jaar ook op internationaal gebied een grotere naam gaan krijgen. Dat zou ik vet vinden, dat we internationaal ook een top performer worden op het gebied van online leren. 

 Als RMMBR een teamslogan zou hebben, wat zou die dan zijn?  

RMMBR to grow. En dat geldt voor zowel intern als extern. Extern omdat wij online leeroplossingen maken waardoor de medewerkers van onze klanten kunnen groeien in hun werk. En intern omdat wij onszelf ook blijven ontwikkelen.