Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

De touwtjes in handen: zorgen voor het projectteam, de klantrelatie en deadlines halen!

“Ik ben continu op zoek naar actie: doel behaald? Op naar het volgende! Daarom geeft projectmanagement mij zoveel energie: ik leef op doelen en deadlines en die zijn er altijd in overvloed!” 

Milja is accountmanager en projectregisseur bij RMMBR sinds juni 2021.  

Een projectmanager met een baby en een drukbezet leven. Wordt alles projectmatig aangepakt?

Nee zeker niet, ik ga vooral voor in verbinding staan en gezelligheid met andere mensen. Daar krijg ik energie van. Ik ben dan ook graag onderdeel van een geheel. Ik vind het gaaf om met een team te werken voor klanten en samen iets moois te maken. Ik werk daarom het liefst samen met collega’s / klanten aan een gezamenlijk doel.  

Dat is wel iets dat mij karakteriseert: ik leef graag op doelen. Als ik geen doel meer heb, zou het leven een stuk minder interessant en meer vanzelfsprekend zijn. Ik ben altijd op zoek naar meer. Zodra een doel behaald is, ben ik alweer bezig met het volgende doel. Zo blijf ik mijzelf ontwikkelen en uitdagen. 

Het is niet de eerste keer dat je projectmanager bent in de e-learning industrie.

Ik werk in deze branche al sinds 2009 en heb sindsdien al meerdere functies vervuld waaronder ook die van projectmanager. De manier waarop ik projecten aanvlieg is wel veranderd. Vroeger richtte ik me op het eindproduct. Ik was compleet doel- en resultaatgericht. Dat is nu wel anders, ik heb geleerd dat het proces minstens zo belangrijk is en werk nu meer mensgericht. De weg ernaartoe staat gelijk aan het eindproduct.  

Dat mensgerichte werken past eigenlijk heel goed bij me: ik kom van de hotelschool, ik run een B&B, mijn huis staat altijd open voor familie en vrienden … Gastvrijheid is my middle name. Die menselijke kant komt terug in het bouwen en verstevigen van klantrelaties en in de samenwerking met het team. De onderlinge verbinding in het team is ontzettend belangrijk: zonder team kun je wel een doel voor ogen hebben, maar alleen ga je er niet komen.  

Door de jaren heen heb ik geleerd al mijn verschillende skills te bundelen en nu zet ik ze in voor het gezamenlijke doel van RMMBR: mooie, digitale leerproducten maken van hoogstaand niveau. Daar gaan we ook allemaal voor. 

Waarom RMMBR? 

RMMBR is een relatief jong bedrijf en daardoor nog lekker onstuimig, hard aan het groeien en allesbehalve vastgeroest. Er is ruimte voor ieders eigen visie en je kunt het werk benaderen hoe jij wil; er zijn geen geijkte paden die je moet bewandelen of streng gecontroleerde kaders waarbinnen je moet blijven. Dat past mij wel: Ik heb een sterke mening en die steek ik niet onder stoelen of banken.  

In het verleden werd ik nog wel eens op de rem getrapt, bij RMMBR worden mijn mening en expertise gewaardeerd. Sterker nog, je wordt aangemoedigd om kritisch te zijn en naar nieuwe ideeën wordt altijd geluisterd. Daar word ik heel blij van en houd mij gemotiveerd.  

RMMBR is een praktische organisatie, we doen wat we kunnen en gaan ervoor. Dat onderscheidt ons ook van andere bedrijven: wij denken vanuit de creatieve kant als het op leeroplossingen aankomt. Uiteindelijk vinden we overal een perfect passende oplossing voor.  

Wat vindt de klant van deze werkwijze?  

Uniek. Klanten denken zelf vaak vanuit kaders. Er is een leervraag en de oplossing is ‘een e-learning’. Wij dagen de klant opnieuw uit, te beginnen met het wissen van de oplossing. Samen nemen we de leervraag onder de loep: is een e-learning echt de beste leeroplossing? En zo ja, hoe kunnen we de beste gebruikerservaring creëren? 

De beste gebruikerservaring realiseren we met een andere unieke eigenschap van RMMBR: de driehoek waarin we werken. Techniek, design en content versterken elkaar binnen een dedicated projectteam. De projectregisseur zorgt ervoor dat de samenwerking intern en met onze klant goed verloopt en daagt het projectteam uit om het beste uit zichzelf te halen. Het feit dat iedereen werkt vanuit zijn of haar eigen kwaliteiten maakt ons zo sterk: iedereen staat in zijn of haar kracht en wordt intern getraind om nóg beter te worden in dat specifieke onderdeel.  

Vertel eens over jouw rol hierin?

Ik houd van controle. Dus als iemand iets moet cheffen, dan denk ik “Yes! Doe mij dat maar”. De rol van projectregisseur past goed bij mij als persoon, ik krijg energie van regelen, van deadlines halen en telkens als er een milestone is behaald ben ik minstens zo blij als de klant.  

Ook hierbij speelt het team een belangrijke rol: het gaat erom dat we samenwerken. Met elkaar en met de klant. Ik geniet ervan om iedereen blij te zien juist tijdens het ontwikkelproces.  

Hoe zie je de toekomst voor je?  

Ik hoop voor heel veel blije klanten te mogen zorgen. En dat we als bedrijf voorop blijven lopen in online leren. Waar je in de dagelijkse praktijk nog wel eens wordt meegezogen in het werk, moeten we niet vergeten dat de tijd verstrijkt: we moeten wel zo vooruitstrevend mogelijke producten blijven ontwikkelen. Ik hoop dat we bekend blijven staan als bedrijf dat nieuwe dingen probeert, op de markt brengt en introduceert bij (nieuwe) klanten.