Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Durf fouten te maken

Heb jij ooit iets geleerd van die 8 die je kreeg op de scheikunde toets? Weet jij nog waarom het geen 10 was? Ooit iets geleerd van die keer dat je alle lof kreeg tijdens een performancegesprek? Waarschijnlijk niet, maar reken er maar op dat je vliegensvlug van alles leerde toen je onverwachts een onvoldoende kreeg of toen een hoop klachten op je bureau belandde. Wedden dat jij uren spendeert aan leren hoe het beter moet?

Durf daarom eens om iets (publiekelijk) fout te doen of het verkeerde antwoord te geven. Alleen door middel van feedback kom je verder. Wist je dat Albert Einstein een afwijzing kreeg voor een positie aan Bern University? Een jaar later probeerde hij het nog eens – veel geleerd! – en werd aangenomen. We kennen allemaal zijn briljante werk (iets met E = mc2, toch?), maar niemand herinnert zich de fouten die hij maakte in zijn voorgaande carrière.

Daarnaast kan het maken van fouten je juist ook vérder helpen, goed uitpakken of iets onverwachts mooier maken. Bekijk maar eens het artikel van het NRC voor een aantal leuke voorbeelden!