Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Juul van Zijl

Een manusje van alles

Vanessa_blog_collega

“Weer zo’n cliché… Maar het voelde echt als thuiskomen.”

Op 1 juni 2023 is Vanessa Koslovs gestart bij RMMBR als trainee in het Design & Techniek team.  

Hoe zou je jezelf voorstellen?

Ik wil me niet te cliché voorstellen, hoor! Niet ‘ik ben zo oud en woon daar en daar’. Ik zou mezelf omschrijven als een creatieve kameleon. Ik kan van alles een beetje en ik pas me gemakkelijk aan in verschillende situaties of omgevingen. Buiten werk blijf ik ook graag bezig. Ik hou van tekenen, muziek, naar de gym gaan, journallen… Ik ben veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Met het journallen kan ik alles goed bijhouden. To do lijsten, checklijsten, reflecties zoals wat er goed ging in een week en wat niet. Of waar ik mijn tijd aan heb verspild.

Wat leuk! Wat zeiden de statistieken van het journallen na je eerste weken bij RMMBR?

Ik doe het vooral om mezelf gewoontes aan te leren. Toen ik hier startte maakte ik steeds weekschema’s. Hierin hield ik bij ik hoeveel tijd ik kwijt dacht te zijn aan RMMBR en hoeveel tijd ik daarnaast over dacht te houden voor sporten of afspreken met vriendinnen bijvoorbeeld. Het is nu vakantie bij mijn opleiding, maar in september komt mijn studie in dit weekoverzicht. Dan moet ik weer een nieuwe routine vinden en met het journallen kan ik goed het overzicht bewaren.

Het klinkt alsof jij het prettig vindt om te werken met milestones. Dan ben je bij RMMBR aan het juiste adres! Hoe ben je eigenlijk bij RMMBR terecht gekomen?

Ik was voor mijn studie bezig met het schrijven van een businessplan voor een communicatiebureau. Als onderdeel daarvan deed ik onderzoek naar andere bureaus ter inspiratie. Zo kwam ik op de website van RMMBR terecht en hier heb ik vervolgens ook over geschreven in mijn businessplan. Toen ik daarna op zoek ging naar een baan die aansloot bij mijn studie, moest ik gelijk aan RMMBR denken. Er stonden geen vacatures open voor een trainee functie. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en heb een mail gestuurd naar Kirsten waarin ik aangaf dat ik misschien niet alles kan of ken wat met digital learning te maken heeft. Maar dat ik het heel graag van RMMBR wil leren!

En toen?

Daarna ben ik twee keer op gesprek geweest. Het eerste gesprek was een kennismaking. Hier heb ik mijn portfolio laten zien en kreeg ik veel informatie over RMMBR als bedrijf. Ik ging met een open mindset naar dit gesprek en wist nog niet precies wat ik eruit zou halen of wat ik wilde leren. Tijdens het tweede gesprek hebben we besproken wat een passende invulling van het traineeship zou zijn  voor mij. Wat ik hier fijn aan vond was dat er echt werd gekeken naar wat mijn talenten zijn en wat ik wil leren.

Leuk! Je startte vrij snel na het tweede gesprek. Was RMMBR een beetje wat je ervan had verwacht?

Ja, weer zo’n cliché… Maar het voelde echt als thuiskomen. Ik heb lang een baan gehad waar ik het naar mijn zin had en waar ik leuke collega’s had, maar het was niet mijn passie. Bij RMMBR merkte ik gelijk: de communicatie is direct, de lijntjes zijn kort, alles gaat vlot en iedereen is erg transparant. Dat ervaar ik als erg prettig.

Je start in het Design & Techniek team. Wat was je eerste indruk van dit team?

Ha-ha… Een brutaal clubje. Op een positieve manier! In dit team zitten mensen met humor. Iedereen is direct en dat waardeer ik enorm. Zo weet je wat je aan elkaar hebt. Ik kreeg gelijk energie van deze groep.

En is er iets wat je heel graag wilt leren bij RMMBR?

Ik ben een manusje van alles. Ik hoop tijdens mijn traineeship vooral iets te vinden wat ik écht heel leuk vind, zodat ik me daarin kan specialiseren. Daarom wil ik zo veel mogelijk zien en doen in de tijd dat ik hier ben.

Dat gaat vast goed komen. Leuk dat je erbij bent, Vanessa!