Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Haar wereldreis eindigde bij RMMBR

Sam_nieuwe_collega

“Ik zag een groep enthousiaste mensen en iedereen was gelijk heel open.”

  

Op 1 juni 2023 is Sam van den Heuvel gestart bij RMMBR als contentschrijver & leerspecialist.  

Aan tafel zit een 29-jarige Rotterdamse, net terug van een wereldreis met haar vriend en vol goede moed gestart met haar nieuwe baan. Nog tijdens haar wereldreis solliciteerde Sam op de vacature van contentschrijver & leerspecialist. In de korte periode die zij in Nederland was kwam ze op gesprek en gelijk daarna vertrok ze weer naar Spanje. Vanuit daar maakte zij een schrijfopdracht en een paar weken later kwam ze, zodra ze terug was in Nederland, langs op kantoor voor het tweede gesprek. Daar werd haar enthousiasme bevestigd; dit wordt ‘m!  

Nog vóór je eerste werkdag maakte je kennis met veel collega’s tijdens een borrel op kantoor. Hoe vond je dat?

Spannend! In de treinrit naar kantoor was ik wel een beetje gespannen, maar toen ik een paar minuten binnen was dacht ik gelijk: wat een leuke mensen! Iedereen kwam een praatje maken en er hing een gezellige sfeer. Dit was voor mij een van de belangrijkste redenen om te solliciteren, de bedrijfscultuur. Ik heb een omgeving nodig waar veel positieve energie heerst, waar de mensen down to earth zijn en waar ik mezelf kan blijven. 

Er was dus meteen een klik? 

Ja, zeker! Ik zag een groep enthousiaste mensen en iedereen was gelijk heel open. Wat ik ook erg leuk vind is dat het allemaal heel verschillende mensen zijn en dat ik het idee heb dat iedereen zichzelf kan zijn. Daardoor had ik gelijk het idee dat ik me bij RMMBR ook thuis zou gaan voelen. Nu, drie weken later, voel ik me zeker thuis! Ik denk dat veel bedrijven ervan kunnen leren hoe RMMBR nieuwe medewerkers ontvangt. 

Als je RMMBR in een paar woorden moet omschrijven, welke zouden dat zijn? 

Energiek, open, toegankelijk… Een bedrijf van nu.  

Je komt in het contentteam. Wat is je eerste indruk van dit team? 

Het is een meidenclub. Heel gezellig! Iedereen is behulpzaam en ik word gelijk overal bij betrokken. Wat ik ook leuk vind is dat iedereen binnen het team andere kwaliteiten en interesses heeft, waardoor iedereen ook voor verschillende projecten of klanten wordt ingezet. Ik heb het idee dat je daardoor als team ook goed weet wie je waarvoor kunt vragen.  

Wat voor projecten hoop jij te doen hier? 

Het lijkt me leuk om aan de slag te gaan met onderwerpen of bedrijven waar ik nog niet veel van weet. Deze week las ik een e-learning script over voeding. Dit vind ik een leuk onderwerp. Zelf ben ik veel bezig met voeding, sporten en in beweging zijn. Maar toch ben ik ook juist benieuwd naar projecten met een onderwerp waar ik nog niks van weet of een bedrijf wat iets verder van me afstaat.  

Leuk! Als contentschrijver krijg je met veel uiteenlopende onderwerpen te maken. Wat hoop je verder te leren bij RMMBR? Los van de projecten die we doen.  

Hiervoor heb ik gewerkt bij organisaties die groter zijn dan RMMBR. Hier werkte ik op een afdeling en daar ben je continu met je eigen lijn of afdeling bezig. RMMBR is in die zin een kleinere organisatie en ik denk dat ik daar veel van kan leren. Je ziet welke impact je maakt voor een klant of in een project en je kan veel verantwoordelijkheid nemen. Hiernaast had ik het idee dat de ‘ondernemers spirit’ er hier goed in zit. Daar hoop ik ook van te leren.  

Dat gaat goed komen. Zeker weten! Een tijdje geleden is aan jou gevraagd om jouw likes en dislikes op papier te zetten. Zo stellen wij ons hele team voor op Instagram. Bij jouw dislikes staat: tikkende geluiden. Kun je dat eens uitleggen? 

Haha! Ja… Ik weet niet waar het vandaan komt. Mijn broertje heeft het ook. Als ik een geluid repetitief op hetzelfde moment hoor, zoals een rolgordijn dat tikt vanwege de wind, dan word ik gek. Of een klok waar een wijzer in zit, daar word ik helemáál panisch van!  

En ehh… nu ik ondertussen zo zit mee te tikken op mijn laptop? Hoe vind je dat?  

Nee hoor, dat kan ik wel aan! Ik kan me gelukkig wel goed afschermen van niet-repetitieve omgevingsgeluiden. 

Gelukkig maar! Gezellig dat je erbij bent gekomen, Sam. Wie weet schrijf jij de volgende blog voor op de website wel.