Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Het succes van een blended leerprogramma

De nieuwe blended aanpak van Elephant Road in het programma ‘Veranderen en vernieuwen’ van Arend Ardon heeft bij Randstad Groep Nederland geleid tot leiderschap met duidelijkere kaders en meer vrijheid voor veranderinitiatieven bij de deelnemers.

Een experiment

Al jaren begeleidt Arend Ardon bij de professionalisering rondom veranderen en vernieuwen. Waar het programma voorheen alleen uit live sessies en workshops met Arend bestond, besloot Randstad Groep Nederland dit verder door te trekken met een online gedeelte. Er werd zelfs een experiment gestart: wat is het verschil tussen een volledige online en een blended leeraanpak?

Blended werkt!

De blended aanpak blijkt het beste te werken. In een organisatie waar mensen echte doeners zijn en het vaak druk hebben, waren de sessies met andere deelnemers een goede stok achter de deur. Ook viel het Elephant Road-programma in de smaak. Josephine van Rie van Randstad Groep Nederland licht dit toe: “Heel duidelijk, heel helder en fijn opgebouwd: 7 tracks die ik gewoon op mijn mobiel kan bekijken en beluisteren, wanneer ik daar zin en tijd voor heb. Heel toegankelijk.” De deelnemers doorliepen de tracks en namen hun cases mee naar de sessies met collega’s. Echte cases met echte patronen om te bespreken én te doorbreken.

Het resultaat?

Bij alle deelnemers leidde het tot bewustzijn en verandering. Josephine: “Waar mensen die deelnamen aan dit programma zeiden: voorheen zou ik dit op de standaard manier hebben gedaan, geeft iedereen aan: ik heb écht dingen anders gedaan. Er zijn andere keuzes gemaakt en uitgevoerd, fantastisch! En die hebben ook goed uitgepakt. ”

Bekijk hier het volledige interview met Josephine van Rie, Senior Adviseur op het gebied van talentontwikkeling, leiderschap en verandering bij Randstad Groep Nederland:

Onze mooie programma’s zijn inmiddels verkocht aan GoodHabitz en je kunt ze daar vinden onder Masterclasses.