Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Hoe digitaal leren organisaties enorme reputatieschade kan besparen

Natuurlijk heb jij een wachtwoord op jouw laptop. Een wachtwoord dat je niet zomaar raadt, daar heb je goed over nagedacht. Een virusscanner is ook op vrijwel elke laptop te vinden. Maar stel jouw apparatuur wordt gestolen, hoe zeker ben jij van de veiligheid van de persoonsgegevens die via de apparatuur verkregen kunnen worden? Zeker genoeg om een risico op mogelijk onherstelbare reputatieschade te lopen?

Onze collega Romy Hermans schreef een artikel over digitaal leren met betrekking tot privacy. De nood voor organisaties om hun medewerkers, vooral zij die werken met persoonsgegevens, te scholen over hoe om te gaan met persoonsgegevens stijgt. Een lastige kwestie, want hoe ga je om met leerstof (lees: het gemiddelde privacyreglement) dat vaak wordt omschreven als droog, saai en langdradig? Maak dat maar eens spannend en interessant. Gelukkig kan het.

Waarom het belang van organisaties om zich bezig te houden met (digitale) trainingen omtrent het onderwerp van privacy groeit en hoe organisaties dit het beste kunnen aanpakken, lees je hier.