Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Hogere wiskundescores met AI-chatbot Rori

AI chatbot blog Rori Stock

“Rori is een veelbelovende stap in het verbeteren van de onderwijskwaliteit in landen waar dit het meest nodig is”

We lezen vaak over de negatieve gevolgen en gevaren van kunstmatige intelligentie. Maar laten we ook eens stilstaan bij de positieve bijdrage die het kan leveren. Neem Rori: deze AI-tool is één van de gaafste ontwikkelingen die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen.

Rori is een AI-chatbot die via Whatsapp wiskundehulp biedt. De chatbot stelt vragen en helpt bij het vinden van het goede antwoord. Bij foute antwoorden geeft Rori hints, net zolang tot het goede antwoord gegeven wordt. Zo kan iedereen op eigen tempo leren met de chatbot, handig toch?

De tool wordt toegepast in ontwikkelingslanden in Afrika. Hier heerst een Global Learning Crisis: toegang tot scholen neemt steeds meer toe, maar de kwaliteit van het onderwijs dat deze kinderen krijgt schiet tekort. Rori kan gebruikt worden op elke smartphone en gebruikt weinig data. Daarmee is het ideaal en laagdrempelig voor deze landen.

Nu denk je vast: mooi initiatief, maar helpt het ook? Jazeker! Op een school in Ghana steeg de toetsscore na het gebruik van Rori van 73.85% naar 81.88%. Het is een veelbelovende stap in het verbeteren van de onderwijskwaliteit in landen waar dit het meest nodig is.

Wil je meer weten? Lees hier meer over het gebruik van Rori op de zojuist genoemde school in Ghana.