Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

In de spotlight: nieuwe collega Boudewijn!

projectmanager

Wat me vooral aantrok bij RMMBR is de combinatie van design en techniek met inhoud. Daar zijn we gewoon heel sterk in.”

Ik viel met m’n neus in de boter, door in de eerste week gelijk met het kasteel-uitje mee te gaan!’ Boudewijn blikt terug op zijn eerste twee maanden bij RMMBR. Aan gezelligheid en lekkere kennismakingskoffietjes heeft het in ieder geval niet ontbroken. Zelf heeft Boudewijn ruim 10 jaar ervaring binnen onze tak van sport. Van klassieke weerbaarheidstrainingen tot online salestrainingen: hij heeft het allemaal weleens ontwikkeld. Nu is het tijd voor projectmanagement bij RMMBR. Eens kijken met wie we te maken hebben!

Zo’n 10 jaar geleden studeerde je af. Je bent daarna vrij snel in aanraking gekomen met e-learning, toch?

Ik begon bij een klein bureau in het centrum van Amsterdam. Ik was net afgestudeerd en zocht een tijdelijke baan om snel wat bij te kunnen verdienen. Het was er vooral gericht op klantenservice. De eerste dag moest ik telefoontjes opnemen van bezoekers van de Tros Familiedagen. Volgens mij bestaat dat nu niet eens meer… Op dag 2 vroegen ze of ik ook mails wilde beantwoorden. En op dag 3 werd het takenpakket nogmaals uitgebreid: er werd een e-learning ontwikkeld voor Gemeente Amsterdam. Ik had op dat punt weleens van e-learning gehoord, maar was er nooit mee in aanraking gekomen.

Toen sloeg de vonk over?

Hahaha, er was in ieder geval een begin! Het ging om een systeemtraining voor een administratiesysteem. Er was weinig didactische achtergrond voor nodig. Daarna heb ik veel klantenservice- en salesgerichte e-learningmodules ontwikkeld. Hoe ga je om met lastige klanten? Hoe voer je een verkoopgesprek uit? Hierdoor heb ik veel geleerd op het gebied van didactiek.

Heb je je sindsdien altijd beziggehouden met leren en ontwikkelen?

Ja, eigenlijk wel. Ik weet nog dat ik bij T-Mobile werkte toen er een ideeëncompetitie werd opgezet. Een soort ‘Beste Idee van Nederland’. Ik heb toen het idee geopperd om een soort online gilde op te richten waar medewerkers skills konden uitwisselen. Er waren namelijk veel doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, maar het was vaak lastig om aan de juiste skills te komen. Met dit idee werd het aanleren van nieuwe skills aangemoedigd aan de hand van peer-to-peer leren. Uiteindelijk wonnen we en mocht dit idee uitgewerkt worden.

En jaren later zit je bij RMMBR…

Wat me vooral aantrok bij RMMBR is de combinatie van design en techniek met inhoud. Daar zijn we gewoon heel sterk in. We maken echt mooie dingen. Ook zie ik dat het bedrijf echt aan het groeien is. Dat vind ik cool om te zien en daar wil ik graag aan bijdragen.

Wat is je het meeste bijgebleven van de afgelopen 2 maanden?

Nou, ik viel wel met m’n neus in de boter: we gingen gelijk de eerste week al met iedereen naar Limburg, voor het kasteel-uitje. Je leert daar heel snel mensen op een andere manier kennen. Daardoor ben je ook op de werkvloer sneller in staat om een praatje te maken. Ik kan elk bedrijf aanraden om lekker met z’n allen in een kasteel te gaan zitten!

Hoe kijk je terug op je onboarding?

Het was goed georganiseerd. Op de eerste dag ligt er een werkende laptop en NS-Business Card voor je klaar. Dat is gewoon lekker beginnen. Verder was fijn om te leren hoe het er bij RMMBR aan toe gaat. Ik doe al een tijdje dit type werk, dus inhoudelijk en procesmatig heb ik wel al wel een basis. Maar je moet leren wat uniek is aan RMMBR. Hoe budgetteren we uren en maken we offertes? Welke stappen zitten er in het creatieproces van een e-learning? Hier werd goed bij stilgestaan.


Welkom, Boudewijn!