Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

“Mijn werk is leuk, tactisch en snel!”​

“Ik ben competitief, fanatiek en een echte teamplayer. Deze kernwaarden komen goed van pas in mijn rol als projectregisseur.”

Merel is sinds juni 2021 projectregisseur bij RMMBR. 

Een sporter op kantoor, hoe gaat dat in z’n werk?  

Je merkt aan alles dat ik een waterpoloër ben: ik ben competitief, fanatiek en een teamplayer. In een team presteer ik beter dan alleen. Bij RMMBR hebben we een jong team waarin we continu leren en onszelf ontwikkelen. Dat spreekt me aan. Ik wil niet stilstaan, maar vooruit. Het liefst zo hard mogelijk. 

 Dat fanatieke komt doordat ik al sinds mijn zesde waterpolo speel. Ik ben er altijd helemaal voor gegaan. De kerst op de taart was mijn deelname aan het waterpoloseizoen in Australië in 2019. Daarna heb ik mijn focus verlegd naar een carrière in digital learning. De passie is niet verloren gegaan; ik ga er helemaal voor en wil altijd iets goeds afleveren.  

Projectmanagement vs. waterpolo  

Projectmanagement is eigenlijk heel vergelijkbaar met sport: de wekelijkse meetmomenten, de mijlpalen die je behaalt op weg naar het eindstation. Ik werk niet graag zonder tussenmomenten. Ik denk dat het belangrijk is om regelmatig een pas op de plaats te maken en te bepalen waar je staat. Waarop moet getraind worden? Waarop kunnen we beter ons best doen?  

Bij waterpolo is elk doelpunt een mijlpaal, bij projectmanagement is het ieder moment waarop we een projectfase afsluiten totdat we het eindproduct opleveren. Er zijn best veel overeenkomsten! 

Je werkte eerder als learning consultant, wat sprak je aan in de rol van projectregisseur?  

Binnen het werkveld maak ik een cirkel langs de verschillende functies die na mijn studie Learning & Development relevant zijn: van de interne L&D afdeling van een corporate naar een bedrijf dat een LMS ontwikkelt en nu bij RMMBR waar we leeroplossingen maken.  

De stap naar mijn huidige functie heb ik gezet omdat ik meer generalistisch werk wilde doen. Ik wilde de inhoud uit en de organisatie in. Mijn achtergrond en eerdere werkervaring helpen me om de bredere context waar wij en de stakeholders van onze klanten zich in begeven goed te begrijpen. Ik kan me daardoor verplaatsen in hun belang en erop inspelen met onze leeroplossingen. De rol van projectregisseur biedt precies de goede balans in wat ik leuk vind: klantcontact en de organisatie rondom het online leren. 

Wat was je eerste indruk van RMMBR?  

Ik begon in de tijd dat we na de coronacrisis zo langzaamaan weer op kantoor mochten werken. Dat was wel fijn, want RMMBR bestaat uit een leuke club mensen en het voelde echt als een warm (zwem)bad om in thuis te komen. De collega’s zijn stuk voor stuk behulpzaam en leren mij de fijne kneepjes van het vak.  

Mijn eerste indruk van het werk bij RMMBR was dat het heel overzichtelijk en praktisch is. Door de jaren heen is een strak werkproces tot stand gekomen met mooie producten als eindresultaat. Ja, daar zijn we echt heel goed in! In projectmatig werken en continu resultaten opleveren. Ik vertel er ook graag over aan anderen, want het maakt me best trots dat ik hier onderdeel van uit maak!  

Krijg je veel ruimte om nieuwe dingen te leren?  

Ja, zeker. Binnen RMMBR kun je aangeven wat je leuk vindt en waar je interesses liggen. Daar komt dan de focus op te liggen binnen je functie. Er zijn ook collega’s die intern van team geswitcht zijn, van content naar projectmanagement bijvoorbeeld, omdat die tak van sport hen toch beter ligt. Er is echt heel veel ruimte om te leren.  

Je kunt volgens mij trainen op competentie of op talent. Bij competentiemanagement maak je van een krappe voldoende een beter cijfer. Van een 5 of 6 naar 8 bijvoorbeeld. Bij talentmanagement focus je op die ene kwaliteit die al goed is, en ontwikkel je hem verder tot de allerbeste in zijn soort. Van een 8 een 10 maken dus. Dat laatste zie ik ook bij RMMBR. Zo komt er een team tot stand dat op ieder vlak zeer goed presteert doordat ieder individu een topprestatie kan leveren. Dat betekent overigens niet dat het leren beperkt wordt tot die ene kwaliteit, je kan altijd bij iedereen aankloppen en hulp vragen bij alles wat je wilt leren of ontwikkelen.  

Maakt dat het team van RMMBR zo sterk? 

Ons team is zeker sterk omdat we in ieder project met verschillende disciplines samenwerken: altijd een projectregisseur, sterke UX en goede teksten. We hebben allemaal een achtergrond in of affiniteit met Learning & Development en zorgen samen voor de juiste balans tussen didactiek en design. Door deze gemene deler staan onze neuzen dezelfde kant op: we willen iets moois afleveren en de lerenden echt helpen. We nemen geen genoegen met een zesje.  

Wat is het resultaat?  

Een online escaperoom is natuurlijk heel gaaf, maar niet het antwoord op iedere leervraag. Wij kijken altijd naar de vraag achter de vraag: Goed, je wilt een e-learning, maar waarom dan? Wat is het doel? Soms is een one page PDF een betere oplossing.  

Een paar kenmerken van een goede e-learning zijn volgens mij:  

  • Houdt je aandacht vast van begin tot eind.  
  • Triggert je om meer te leren, ook na afronding van de e-learning.  
  • Wisselt af in werkvormen, zodat er voor ieder wat wils is.  
  • Zorgt ervoor dat alle leerdoelen behaald worden.  
  • Past bij wat op dat moment nodig is. 

Als je dit allemaal kunt afvinken, heb je bijna niet meer door dat je aan het leren bent en wordt “die verplichte training” een leuke ervaring waar je met je collega’s bij de koffieautomaat over praat. 

Welke rol zie jij voor RMMBR in de e-learning industrie?  

Ik hoop dat we blijven innoveren, nieuwe dingen blijven uitvinden en samen met onze klanten voorop blijven lopen.  

Leren is echt een heel mooi vak om in te werken. Als ik erover vertel worden mensen vaak enthousiast. Er zijn veel raakvlakken met andere beroepen, dat maakt het herkenbaar voor iedereen. Dat maakt het ook mooi om voor een bedrijf te werken dat voor leren staat: iedereen is er altijd heel enthousiast over. Niemand wil stil blijven staan. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.