Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Nieuwe Privacywet 2018

IMPACTVOLLE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE PRIVACYTRAINING

Is jouw bedrijf al voorbereid op de nieuwe Europese privacywet die volgend jaar ingaat? 80% van de Nederlandse bedrijven en overheden nog niet blijkt uit de Nationale Privacy Benchmark (bron: Nieuwsuur). De veranderingen doorvoeren blijkt lastig en mei is heel dichtbij. Daarbij moeten ook je medewerkers op de hoogte worden gebracht van de nieuwe wet- en regelgeving.

Hoe doe je dit als bedrijf nou zo efficiënt en effectief mogelijk? En nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de aangescherpte regels ook gaan toepassen in de praktijk?

WAT GAAT ER PRECIES VERANDEREN?

Per mei 2018 gaat de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) op de schop. Hiervoor in de plaats komt er een Europese privacywet waarmee er in de hele EU gelijke regels komen rondom privacy. Dit zorgt voor heel wat veranderingen, ook voor jouw bedrijf.

Dit verandert er in het kort:

  • De privacyrechten van EU-burgers worden uitgebreid.
  • Bedrijven krijgen meer verantwoordelijkheid.
  • De toezichthouder mag vanaf mei bij overtreding boetes uitdelen die kunnen oplopen tot €20.000.000,-, of 4% van de wereldwijde jaaromzet.

EEN GOEDE TRAINING IS HET HALVE WERK

Onder onze klanten zien we dat de vraag naar trainingen op het gebied van privacy de afgelopen tijd enorm is toegenomen. Zo ontwikkelden we onder andere voor Eneco, ING en Stedin diverse e-learnings rondom dit thema.

Vanuit didactisch oogpunt hebben we bij deze trainingen gekozen voor case-based learning: aan de hand van relevante praktijksituaties leren medewerkers wat privacy inhoudt en wat dit concreet betekent in hun dagelijks werk. Via korte, interactieve leerblokjes (zogenaamde microlearnings) wordt de medewerker aangespoord om zelf na te denken over de juiste werkwijze en deze direct toe te passen. Hierdoor spreekt de leerstof aan en ontstaat het bewustzijn en het inzicht dat vereist is om verantwoord om te gaan met persoonsgegevens.

Wil jij ook een training uitrollen rondom het onderwerp privacy? Zorg dan voor een html5 responsive design zodat de training geschikt is voor zowel smartphones, tablets als desktops. Hiermee faciliteer je het leerproces en daarbij sluit het perfect aan bij de behoeften van de doelgroep, die graag op ieder scherm leert. Het aantal medewerkers dat de training afrondt stijgt daarmee aanzienlijk.

Kortom, voldoen aan de compliance-regels met een impactvolle en gebruiksvriendelijke online training.

Ben jij ook geïnteresseerd in een goede privacy training? Neem dan snel contact op via jaap@rmmbr.com of bel 0640828876