Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Brabantse hotello wordt e-learning contentschrijver

Juul op een muurtje met gravity en gras achtergrond

“Ik kan me nog niet voorstellen dat de mogelijkheden eindeloos zijn.”   

Juul van Zijl is sinds februari 2022 contentschrijver bij RMMBR.   

Vertel, wie ben je?  

Met mijn Brabantse roots kan het natuurlijk niet anders dan dat ik Bourgondiër in hart en nieren ben. Mijn leven staat in het teken van eten, drinken en gezellig samenkomen met vriendinnen en familie. Ik hecht veel waarde aan tijd maken voor mensen. In mijn vrijetijd sta ik op het hockeyveld, maar ook daar is de derde helft minstens zo belangrijk als de eerste twee!  

Gezelligheid, dat is ons bij RMMBR niet vreemd! Speelde dit mee in je keus om bij ons te komen werken? 

Het was zelfs de aanleiding van mijn sollicitatie! Ik werkte als learning & development adviseur en was onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van e-learnings. Dit was totaal nieuw voor me dus googelde ik vaak om inspiratie op te doen en meer te leren over het onderwerp. Zo kwam ik ook bij RMMBR op de website. Daar zag ik tussen de informatieve content ook heel gezellige teamfoto’s staan. Toen heb ik gewoon gebeld of er vacatures waren.  

En is het op kantoor net zo gezellig als op de foto’s? 

Zeker, de sfeer is gezellig en gemoedelijk. Op mijn eerste dag voelde het alsof ik in een warm bad stapte. Het is het eerste kleinere bedrijf waar ik werk, iedereen is jong, spontaan, open en benaderbaar. Dit werkt heel prettig. Vanaf dag 1 voelde ik me helemaal thuis.  

Een leuke bijkomstigheid is dat we bij RMMBR niet alleen samenwerken, maar ook samen borrelen, uitstapjes maken en workshops volgen. Zo leer je je collega’s echt goed kennen en ontstaat er een heel sterk teamgevoel. Gezelligheid is ook hierin heel belangrijk. 

Je bent nu e-learning contentschrijver en hiervoor werkte je als learning & development adviseur. Sluit dit aan op je vooropleiding? 

Tijdens mijn studie aan de Hotel Management school realiseerde ik me al dat HR-onderwerpen mij het meest aanspreken. Mijn minor en afstudeerstage heb ik dan ook gebruikt om me hierin te verdiepen. Na mijn studie ben ik niet in de horeca gaan werken, zoals je van hotello’s zou verwachten, maar als recruiter bij foodserviceorganisatie Albron.  

Het schrijven van vacatures en ontwikkelen van arbeidscampagnes vond ik erg leuk, maar het najagen van sollicitanten en screenen van cv’s waren niet mijn ding. Gelukkig kreeg ik de kans om de Albron Academy nieuw leven in te blazen met opleidingen voor de duizenden medewerkers. Samen met mijn collega’s heb ik fysieke opleidingen mogen toevoegen aan deze academy en hier heb ik geleerd om e-learnings te maken. 

Het bouwen van e-learnings gaf me zoveel energie dat ik op eigen houtje op zoek ben gegaan naar mogelijkheden om hier meer over te leren. Op een gegeven moment was het punt daar dat ik me wilde optrekken aan mensen die hier veel kennis van hebben. Die heb ik bij RMMBR wel gevonden!  

Wat hoop je te bereiken bij RMMBR?  

Ik denk dat je bij RMMBR nooit uitgeleerd bent. Er is ruimte om elke vraag te stellen en ook al is het onderwerp op het eerste gezicht niet relevant voor jou op dat moment, je krijgt altijd antwoord. Dat maakt de drempel om te leren laag. Alleen al de manier van werken is nieuw voor me, de structuur die achter projecten zit geeft zoveel inzicht in projectmatig werken. 

Daarnaast zijn er zoveel verschillende type klanten en zoveel verschillende soorten projecten. En dan kun je bij het ene project content schrijven en invoeren en bij het andere pak je juist een stukje projectmanagement op. Ik kan me nog niet voorstellen hoeveel mogelijkheden hier wel niet allemaal zijn.  

Mijn eerste doel is om als contentschrijver alleen op een project te zitten en daar helemaal verantwoordelijk voor te zijn.  

En als RMMBR een teamslogan zou hebben, wat zou die dan zijn?  

“Do you remember” natuurlijk, Earth, Wind & Fire!