Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Q&A met internationaal projectmanager Maarten

“Mijn gastvrijheids-DNA zit er wel ingebakken.” 

Maarten is sinds september 2021 projectmanager bij RMMBR.  

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Maarten, projectmanager bij RMMBR. Ik vertaal de klantbehoefte naar een creatieve leeroplossing. Een groot deel van het werk is begrijpen wat er precies nodig is in de organisatie van de klant, aansturen op waar de echte winst behaald kan worden en dat vervolgens vertalen. Je denkt zoveel mee in deze rol dat ik me eigenlijk een consultant voel.

Waar denk je dan zoal over mee?

Er zijn een aantal elementen die we eigenlijk altijd kunnen aanscherpen: Voor wie is de leeroplossing bedoeld? Wat wil je ermee bereiken? Er wordt vaak gekeken naar het probleem dat opgelost moet worden of het vraagstuk dat beantwoord moet worden. Wij kijken naar waar de doelgroep het voor nodig heeft. Wat de meerwaarde is voor de organisatie. Hier kan ik veel van mijn ervaring in kwijt.

Wat voor ervaring heb je precies?

Ik heb ervaring in werken met verschillende doelgroepen, verschillende opleidingsniveaus en verschillende nationaliteiten. De horeca heeft me ook enorm pragmatisch gemaakt. Daardoor ben ik nu altijd op zoek naar praktische oplossingen. Het liefst voor een doelgroep die uit verschillende leeftijden bestaat, internationaal denkt en verschillende opleidingsniveaus heeft. Dit is ook echt van meerwaarde voor bepaalde klanten van RMMBR.

Je werkt sinds september 2021 bij RMMBR. Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb in een ver verleden de hogere hotelschool doorlopen. Daarna heb ik bij internationale horecabedrijven over de hele wereld gewerkt aan corporate trainingen en development. De gastvrijheid die op de hotelschool op nummer 1 staat gebruik ik nu in mijn customer service. Ja, mijn gastvrijheids-DNA zit er wel ingebakken!

Sinds 2013 ligt mijn focus op digitaal leren. Bij een vorige werkgever was ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de grotere digitale leertrajecten bij internationale hotelketens. Daar fungeerden we ook als consultant om juist de inhoud vorm te geven voor een massale doelgroep. Dan praat je echt over honderdduizenden mensen die het leertraject doorlopen. De processen die ik toen ontwikkeld heb om tot een kwalitatief hoogstand product te komen, komen overeen met hoe RMMBR werkt.

We werken van offerte naar design fase, maken een blue print van het eindproduct zodat we de klant zekerheid kunnen geven en gaan pas daarna de ontwikkelfase in. Dit is waarom het eindproduct zo goed is. Dit is hoe ik wil werken.

Je zit hier dus goed op je plek. Wat was je eerste indruk?

Ik kreeg de indruk van een Amsterdamse agency: cool kantoor, mooie en professionele mensen vol zelfvertrouwen …

Wat me ook direct opviel is dat er heel veel ruimte is voor mensen om ondersteund te worden door collega’s. Je kunt vertellen wat je niet kan en niet weet. Er is ook een bepaalde openheid over wie mensen zijn en waar hun sterke punten liggen. We werken in onze sterktes én er is ruimte om te ontwikkelen. Ik denk dat dat heel goed is voor de sfeer.

Inmiddels voel ik me thuis en word ik heel blij van het performance niveau van mijn collega’s en de kwaliteit van producten die we samen afleveren.

Is er iets unieks aan het werk dat RMMBR doet voor klanten?

Het samenspel tussen didactiek en design. Dit is zo belangrijk. Het design is opzichzelfstaand niet genoeg en alleen een goed didactisch concept is ook onvoldoende. Een digitaal leertraject moet beide in zich hebben en dat doen wij denk ik heel erg goed. We houden de leerdoelen voor ogen en nemen een cursist daarin mee. Dat vind ik een van de allersterkste punten. Het levert ook goede resultaten op; ik heb nog geen enkel project gezien waar ik niet met bewondering naar kijk.

Wat motiveert jou in je werk?

Ik pitch graag. Ik haal veel energie uit het offertetraject. En het feit dat we binnen RMMBR de ruimte krijgen om onze eigen aanpak te kiezen motiveert mij ook. Ik kan bij mijn eigen verhaal blijven en sta daardoor altijd in mijn kracht.

En het team van RMMBR, wat maakt dat zo krachtig?

Het team is een verzameling van professionals met verschillende achtergronden en opleidingen. De continue samenwerking en wisselwerking tussen content, design en projectmanagement is wat het team zo sterk maakt. Er is altijd genoeg te leren van elkaar.

En de toekomst, hoe ziet die er volgens jou uit?

Internationaal. We werken al voor grote klanten over de grens en er is nog veel meer mogelijk. Veel van het werk is al in het Engels, ook vertalingen realiseren we moeiteloos. We profileren ons nog als Nederlands bureau, maar ik denk dat we een speler van formaat kunnen zijn op Europees niveau. We zijn echt toonaangevend op het gebied van online leren. Natuurlijk is er veel concurrentie, maar we zijn kwalitatief goed bezig in ons koude kikkerlandje. We kunnen bij de Europese top horen en daar wil ik aan bijdragen: ik kijk ernaar uit om RMMBR over de grens te brengen.