Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Juul van Zijl

Stagiairs Jordy en Alana aan het woord

“In de eerste week voelde ik me al een volwaardig teamlid.”

‘Ik heb dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou doen. Naar een draaidag gaan bijvoorbeeld!’ Onder het genot van een kop koffie blikken we met Jordy en Alana terug op hun stageperiode, die deze week ten einde loopt. Een half jaar lang hebben ze zich ingezet voor onze projecten. En hoewel dit kort lijkt, is er veel gebeurd. Tijd voor een terugblik!Kunnen jullie je nog herinneren hoe je je voelde toen je hier voor het eerst het kantoor binnenstapte?

J: De eerste weken begin je helemaal blanco. Je leert stap voor stap wat een e-learning is en hoe het creatieproces werkt. Je begint bij een voorstel, dan maak je een designdocument, vervolgens een grafisch design… Er komt heel veel bij kijken.

A: Ik vond het best spannend toen ik op dag 1 het kantoor binnenliep. Wat nou als het heel corporate zou zijn? Kom ik dan met tegenzin thuis? Maar het was gelijk een hele fijne sfeer. Je kan heel erg jezelf zijn. En dat ik aan de jonge kant ben, viel me niet eens op.

J: Je kent natuurlijk ook niemand in het begin. Maar iedereen groette gelijk heel leuk terug.

Hadden jullie bepaalde verwachtingen toen je voor het eerst begon?
A: Ik wilde graag leren animeren, dat had ik van tevoren aangegeven. Daar heb ik zeker de kans voor gekregen.

J: Er wordt altijd meegekeken naar wat voor type werk je wil doen binnen RMMBR. Uiteindelijk gaat het bij een stage om leerdoelen en die moet je natuurlijk wel halen. Die ruimte was er zeker. Ik heb bepaalde dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou doen. Leren animeren bijvoorbeeld, of naar een draaidag gaan!

A: Het grappige is dat ik van tevoren niet meteen een heel duidelijk beeld had bij e-learnings. Ik hoorde van oud-stagiairs dat het team heel leuk was, dus daarom had ik het vooral gekozen. Maar nu ga ik voor mijn afstuderen een e-learning voor kinderen maken. Het moet een tool worden voor kinderen die niet van leren houden, zodat ze met behulp van een educatieve game alsnog gemotiveerd worden.

Merken jullie een groot verschil met hoe je hier binnenkwam en het einde van de stageperiode?
A: Ja! Voor Bouwmaat hebben we laatst bijvoorbeeld een animatievideo gemaakt. We kregen een huisstijl en een maximale videoduur van 3 minuten. Eigenlijk ga je dan van 0 naar 100 iets maken. Ik werd uitgedaagd om mee te denken in het ontwerpproces met onze designer. Heel interessant om dat mee te maken. Dit gebeurde later in het stageproces, waardoor ik meer zelfvertrouwen voelde om mijn mening te delen. Dan zie je hoe erg je gegroeid bent in die 6 maanden.

J: Dat komt ook doordat je al snel veel verantwoordelijkheid krijgt. Dit merkte ik al bij één van mijn eerste projecten, voor FLOW. Daar zat ik dan, in week 1 van m’n stage. We deden gelijk een kick-off en gingen brainstormen. In die eerste week voelde ik me al een volwaardig teamlid. Als stagiair lijkt het soms alsof je minder kennis hebt, maar ik werd vanaf dag 1 serieus genomen. Het is ook veel leerzamer om gelijk voor echte klanten te werken.

Jullie maakten inderdaad echt onderdeel uit van het team! Hebben jullie favoriete teamactiviteiten van het afgelopen half jaar?
J: Het eerste uitje, toen ik niet eens begonnen was, haha! Merlijn zei na het sollicitatiegesprek dat we over een paar weken een uitje hadden op de Veluwe, met e-scooters. Ik was verward: ik was nog niet eens begonnen. Daardoor voelde ik me gelijk onderdeel van het team.

A: Voor mij was dit het pingpongen met z’n allen in een pingpong-café! Ik was met Mathijs echt een dreamteam, we hebben iedereen ingemaakt! Het voelt dan even niet alsof je collega’s bent, maar gewoon een gezellige vriendengroep.

Wat zouden jullie willen meegeven aan onze toekomstige stagiairs, die jullie op gaan volgen?
A: Durf je mening te geven! Er wordt zeker iets gedaan met jouw input en feedback! Ook RMMBR leert van haar stagiairs. Wij brengen ook technieken en inzichten mee vanuit de studie.

J: Stel jezelf open. Je kan van alles leren hier. Als iets je interessant lijkt en je vindt het spannend, dan zou ik het gewoon doen. Je staat er niet alleen voor!