Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Juul van Zijl

Strakke deadlines en chique eten: 2023 volgens Team Projectmanagement

Blog_projectmanagement_duurzaamheid_WBCSD_ANWB_2023_terugblik

“Het was leuk om te merken dat ze aan de klantzijde op dezelfde manier in de wedstrijd zaten.”

‘Het is spannend, want het wordt nog wat warmer de komende dagen.’ Projectmanager Nicky kijkt uit naar een welverdiende skivakantie. Tenminste, als het weer het toestaat. Eerst is het nog tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Samen met Arjan haalt ze herinneringen op.

Bijna Kerstvakantie! Hopelijk kan je dit jaar wel de latten op, Nicky…

N: Zeg dat! Vorig jaar stelde het skiweer met Kerst ons een beetje teleur. Er ligt nu al best wat sneeuw in Chatel. Daar hebben we geluk mee. Het wordt wel wat warmer de komende dagen, dus het is nog een beetje afwachten of het dit jaar wel kan. Anders wordt het een wandelvakantie, ook leuk, haha!

En jij, Arjan?

A: Wij gaan met een paar vrienden naar het Friese dorpje Balk. Lekker een paar dagen, met de kinderen erbij. Elk jaar kiezen we een andere willekeurige plek uit. Vorig jaar zaten we nog in Volendam.

Heerlijke vooruitzichten! En welverdiend, na een druk jaar. Welke projecten sprongen eruit?

N: WBCSD vond ik een gaaf project, omdat het over een mooi onderwerp ging: duurzaamheid. Er wordt vaak gezegd dat duurzaamheid in het bedrijfsleven door een aparte afdeling moet worden aangepakt. Maar hoe kun je in je eigen functie hieraan bijdragen? Daar ging de e-learning over.

A: Goed onderwerp, inderdaad.

N: Maar ook omdat het niet op het niveau van ‘ik moet m’n plastic recyclen’ werd besproken, maar vanuit een groter geheel. Hoe runnen we ons bedrijf op een duurzame manier met elkaar? Ongelijkheid werd ook genoemd als een belangrijk subtopic. Denk aan de verschillen tussen bevolkingsgroepen of genders. Dat heeft ook een link met duurzaamheid. De e-learning ging dus over allerlei soorten duurzaamheid.

Welke projecten hebben jullie vanuit samenwerkingsoogpunt onthouden?

A: Voor de afdeling Logistiek van ANWB kregen we echt een kijkje in de keuken van de organisatie. Het was een tof project, waar een strakke deadline op zat. Dan kun je denken ‘oh, dat is pittig’. Maar ik vond dat juist wel fijn. Je werkt dan met z’n allen heel duidelijk naar iets toe. Het was helemaal leuk om te merken dat de mensen aan de klantzijde op dezelfde manier in de wedstrijd zaten. Dan gebeuren dingen volgens plan en zo houd je de energie erin.

Een goede samenwerking is het halve werk…

A: Precies! Zo ook voor RDW. We kregen bij dit project heel veel ruimte om met het design te spelen en een nieuwe stijl voor hun e-learnings neer te zetten. Dat ging in goede samenwerking met hun design-afdeling. Uiteindelijk is er iets heel verfrissends uitgekomen, passend in deze tijd.

We kunnen natuurlijk 2023 niet afsluiten zonder het te hebben over de Learning Technology Awards. Nicky, jij was erbij!

N: Klopt! Het feit dat iedereen zo netjes gekleed was, maakte het echt een beleving. En het was vooral heel tof dat we de eerste categorie meteen prijs hadden. Toch leuk om even stil te staan bij zo’n groot project.

A: Was het lekker eten?

N: Heel chique vooral. Je zat aan een tafel van tien en dan kwamen er vijf mensen met eten. Ze gingen om de tafel heen staan en wachtten even, om vervolgens het eten tegelijkertijd neer te zetten.

A: 3… 2… 1… go!

Goed gecoördineerd. Het is net projectmanagement!

N: Precies, haha!