Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Werken bij RMMBR – Carmen Hoos

Carmen op kantoor RMMBR
“WORK HARD, PLAY HARD! WE ZIJN ALTIJD BEZIG MET EEN GOEDE BALANS TUSSEN LOL EN WERKEN. IEDEREEN KNALT MAAR DOOR OP DE PROJECTEN EN OP HET MOMENT DAT HET WAT RUSTIGER IS, DOEN WE LEUKE DINGEN SAMEN. COLLEGA’S ZIJN OOK GEWOON VRIENDEN INMIDDELS. VOOR MIJ WERKT DAT GOED EN ZO BLIJF IK GEMOTIVEERD.”

Wie ben je en wat is jouw rol binnen RMMBR? 

Mijn naam is Carmen en ik houd me bezig met schrijven binnen het contentteam van RMMBR. Officieel is mijn functie creatief tekstschrijver. Ik schrijf voornamelijk scripts voor de e-learnings die wij bij RMMBR maken. 

Carmen Hoos

Wat is je vooropleiding? 

Ik heb mijn diploma journalistiek nu al een aantal jaar op zak. Grappig detail: ik kwam er in mijn eerste jaar journalistiek al achter dat ik eigenlijk geen journalist wilde worden. Schrijven deed en doe ik heel graag, dus maakte ik mijn studie toch interessant met gave stages en minors. Na mijn studie rolde ik de reclamewereld in en was ik dagelijks bezig (social) media, digitaal, marketing en natuurlijk schrijven. De teksten die ik toen schreef waren vooral kort en snappy, dus ik miste na een tijdje het schrijven van langere teksten. 

Hoelang werk je ondertussen bij RMMBR? 

Ik werk nu een jaar bij RMMBR. Op een dag werd ik benaderd door een recruiter. Of ik wilde werken bij een bedrijf dat digitale leeroplossingen ontwikkelt. Ik kwam niet uit dat werkveld, dus het verbaasde me eerst. Na één gesprek was ik toch meteen verkocht en toen ging het allemaal ineens heel snel! 

Wat was je eerste indruk van RMMBR? 

RMMBR heeft een mooi licht en open kantoor en iedereen was meteen heel geïnteresseerd toen ik kwam kennismaken. Voordat ik hier kwam werken werd ik uitgenodigd voor het openingsfeest van het nieuwe kantoor. Iedereen bestookte me met vragen en ik voelde me meteen welkom. 

Merel en Carmen

Hoe waren jouw eerste werkdagen? 

Het werken ging vanzelf. Ik had natuurlijk al schrijfervaring, maar hoe bouw je eigenlijk een script op? Maar zoals het gaat bij RMMBR, ga je gewoon meteen aan de slag. Ik kreeg het snel door en ik werk met plezier aan elk script.  

Hoe ontwikkelt je werk zich?  

In het begin schreef ik voornamelijk, maar al gauw kijk je hier ook met je projectleden mee naar hun werkzaamheden. Bij RMMBR staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en zo kun je ook zomaar een stukje projectmanagement meepakken of leren designen bijvoorbeeld. Heel handig om van alle afdelingen iets mee te pikken. Als je bijvoorbeeld wat meer oog voor design krijgt als schrijver zijnde, dan helpt je dat ook enorm bij het schrijven van een script.  

Wat zijn de leukste projecten waar je aan hebt gewerkt? 

Bijvoorbeeld een project voor NS: een campagne over informatieveiligheid. Het project bestond uit verschillende elementen. Dus e-learning, maar bijvoorbeeld ook campagneposters. Het team, de uitdagingen en de resultaten samen maakten dit een tof project! 

NS IV

Daarnaast was er ook nog Zuiderzeeland. Voor die klant ontwikkelden we een onboardingplatform. Hier schreef ik o.a. over waterschappen, de provincie Flevoland en haar geschiedenis en veel uiteenlopende andere onderwerpen. Gaaf om me te verdiepen in zoveel informatie om er daarna zo’n mooie e-learning van te maken. Eentje om zeker niet te vergeten. 

Vertel eens over het werken in teams 

Ik ben gek op teamwork. Het is heel fijn om een duizendpoot te zijn, maar in teams kun je echt sparren met mensen die stuk voor stuk hun eigen expertise hebben. Samen zet je dan het beste product neer. Dat is toch geweldig?! 

We doen hier graag wat we leuk vinden en we zijn allemaal goed in wat we doen. Je wordt automatisch getriggerd om aan de slag te gaan. Je wil jezelf verbeteren hier. Niemand anders dan jij is verantwoordelijk voor jezelf

3de helft hockey

Wat heb je in de afgelopen periode geleerd?  

Videoscripts schrijven! Ik had geen idee dat ik dat zó leuk zou gaan vinden. Het is interessant om te zien hoe jouw geschreven woorden omgezet worden in beeld. Door ook in beeld te denken wordt jouw verhaal echt een geheel. 

Positiviteit brengt je altijd verder. Iets wat ik vaak terugkrijg van collega’s is dat ik altijd positief ben. Dat probeer ik anderen ook mee te geven.   

We werken aan leeroplossingen. Fouten maken hoort bij leren. Ook iets wat ik (opnieuw) geleerd heb. 

Wat motiveert je in je werk?  

Work hard, play hard! We zijn altijd bezig met een goede balans tussen lol en werken. Iedereen knalt maar door op de projecten en op het moment dat het wat rustiger is, doen we leuke dingen samen. Collega’s zijn ook gewoon vrienden inmiddels. Voor mij werkt dat goed en zo blijf ik gemotiveerd. 

Wat wil je nog bereiken?  

Ik hoop dat ik uiteindelijk veel meer met kennis naar buiten kan treden, dus veel laten zien van wat ik weet en kan. Toffe presentaties geven, maar ook elke keer weer betere scripts schrijven. 

Ik hoop dat de band tussen de collega’s zo warm blijft en dat we nog veel meer gave leeroplossingen mogen maken. 

Solliciteren? Ga dan naar werken bij RMMBR.  

#werkenbijRMMBR