Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Werken bij RMMBR – Rosalie Gendrault

“We zijn allemaal bevlogen professionals. Iedereen vindt zijn of haar eigen werk leuk en dat voel je gewoon in de energie binnen het team.”

Wie ben je en wat is jouw rol binnen RMMBR?

Ik ben Rosalie en ik ben Learning Specialist bij RMMBR. Dat betekent dat ik samen met de klant en collega’s een mooi leertraject ontwerp voor de doelgroep. Vervolgens duik ik de inhoud in en schrijf ik er een interactieve e-learning over. Daarnaast doe ik ook projectmanagement.

Wat deed je hiervoor? 

Dat ligt er maar net aan wie het vraagt ? Taal- en Cultuur Studies met Spaans, (interculturele) communicatie en journalistiek. Maar ook een minor en master in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Volg je het nog?

Hoelang werk je nu bij RMMBR? 

Inmiddels werk ik al 2 jaar bij RMMBR.

Hoe ben je bij RMMBR terechtgekomen?

Na mijn zwangerschapsverlof wilde ik iets anders. Ik ben gaan praten met een oud-studiegenoot die al jaren in de e-learning wereld werkt. Het was eerder nooit in me opgekomen om dit werk te doen. Maar ik raakte heel enthousiast van haar verhalen. Zij vertelde me dat ik eens met RMMBR moest praten. Een gaaf bureau met jonge mensen, maar toch veel ervaring. Dat ben ik toen gaan doen. En nu zijn we twee jaar later…

Bij RMMBR is er veel samengekomen. Ik heb hiervoor accountmanagement gedaan, lekker commercieel. Daarna werd ik taaltrainer, ook een tijdje in Spanje, en ben ik leerprogramma’s gaan ontwikkelen. Schrijven deed ik er altijd al bij. Nu kan ik het klantcontact met mooie bedrijven combineren met het schrijven en de didactiek. Beter kan niet!

Wat zijn de leukste projecten? 

Dat zijn de projecten waar ruimte is om echt een gevoel in te leggen. Bijvoorbeeld door storytelling, het bedenken van cases, maar ook projecten met video. Ik vind het leuk om een script te bedenken en vervolgens te produceren. Bijv. bij Eurocaps. Zij maken koffiecupjes voor in de Nespresso en Dolce Gusto apparaten. Zij wilden hun liefde voor koffie delen met alle medewerkers. Met video konden we koffie-expert interviewen en hele mooie beelden maken van de bonen, van het branden, het proeven, het schenken. Je kon de koffie bijna door het scherm ruiken.

Vertel eens over het samenwerken bij RMMBR 

“Ik geloof echt in de kracht van iedereen.” 

Vaak zit je gefocust te werken in je eigen business. Je moet dan goed met elkaar afstemmen en elkaar meenemen in waarom je doet wat je doet, omdat iedereen een andere expertise heeft. Je werkt uiteindelijk aan hetzelfde product het moet wel allemaal naadloos in elkaar passen.

Wat is uniek aan RMMBR? 

RMMBR heeft echt goede mensen in dienst om op niveau mee te praten met de klant en een adviesrol aan te nemen. Hoe kun je een leervraag vertalen naar een mooi product of goede training? En het tegelijkertijd ook echt tof maken?

We zijn allemaal bevlogen professionals. Het is een jong team met ambitie. Iedereen wil leren, iedereen wil beter worden in wat ie doet. Iedereen vindt zijn of haar eigen werk leuk en dat voel je gewoon in de energie binnen het team.

Wat heb je geleerd 

Het projectmatig werken was nieuw voor mij. In een klein team in korte tijd een mooi product opleveren waarbij je veel met elkaar en de klant moet afstemmen kan best uitdagend zijn. Een stuk of 20 projecten later, ben ik hier inmiddels beter in geworden.

Wat motiveert je

Stilstaan bij het afronden van een project is superbelangrijk en motiverend. Het maken is heel leuk, maar soms ligt er zoveel werk dat het ene project het andere overlapt. Dan sta je te weinig stil bij de succesvolle afronding. Even samen proosten en tegen elkaar zeggen: ‘wat hebben we dit weer mooi gemaakt!’ geeft je weer nieuwe energie om verder te gaan.

Wat wil je nog leren?  

Ik zou graag een rol willen spelen in het versterken van de impact van onze online trainingen. Soms is het doorlopen van een aantal modules met vragen niet genoeg om de doelgroep echt te bereiken. Dan moet je creatief zijn en het onlinecomponent gaan blenden met bijvoorbeeld een praktijkopdracht, een klassikale training, een game of posters op de werkplek. Aan ons is dus de taak om de klantvraag goed te achterhalen en soms eigenwijs te zijn. Wat is precies het probleem? Is training X wel het beste idee of kan het beter?

Als RMMBR een teamslogan zou hebben dan zou dit zijn:

Tomorrow is a new chance to succeed. It’s a great day to RMMBR!

Solliciteren? Ga dan naar werken bij RMMBR.

#werkenbijRMMBR