Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

Volvo Trucks Start App

VOLVO TRUCKS WINT INTERNATIONALE LEARNING AWARD MET ONBOARDING APP VOOR CHAUFFEURS.

Volvo Trucks introduceert de Truck Start App: een interactieve app die ingezet wordt ter ondersteuning van de voertuigaflevering voor het onboarden van chauffeurs. De app ondersteunt chauffeurs om het maximale uit hun truck te halen op een leuke en interactieve manier. Door de aflevering van een nieuwe truck op deze manier te benaderen, wil Volvo Trucks voorkomen dat er slechts één moment is waarop de functies van de truck worden toegelicht. Ervaring leert dat dat te beperkt is om alle functies en systemen van de truck optimaal te leren gebruiken.De app is ontwikkeld door het Amsterdamse bureau RMMBR (remember).

De Truck Start App laat gebruikers door middel van een smartphone app spelenderwijs ervaring opdoen met hun Volvo-truck zowel voor, tijdens als na aflevering. Micro-learnings, VR-ervaring, leaderboards en een rijke interactieve inhoud spreken de taal van de chauffeur en spelen in op hun manier van leren. Bekijk hier de volledige case beschrijving.

“De aflevering van een nieuwe truck kan niet altijd die tijd krijgen die het verdient. Onze producten en de vele functies in een Volvo-truck introduceren wij graag professioneel zodat zij ten volle worden ingezet en benut. Verkeerd of onvoldoende gebruik van de functies levert uiteindelijk een ‘under performance’ op en leidt mogelijk zelfs tot ontevredenheid. Om dit voor te zijn en de chauffeur waar mogelijk te ondersteunen, introduceren wij nu de Truck Start App”, legt Raymond Wittenberg, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland uit.

Door middel van de app leren gebruikers alles over de truck en de verschillende innovaties. Tips komen naar voren in de diverse journeys en challenges. Ook is er een koppeling gemaakt met het chauffeurshandboek zodat inhoud afgestemd is op het model en type truck dat aangeschaft is. Door pedagogische inzichten te combineren met fleetmanagementgegevens kan Volvo de opvolging meer richten op een goede, veilige en comfortabele rijstijl.

Award winnend
De Volvo Truck Start App is ook bij learning technology-experts niet onopgemerkt gebleven. De toepassing viel in november in de prijzen tijdens Learning Technology Awards in Londen. De app was genomineerd in drie categorieën, Best Learning game, Best Use of Mobiel learning en Best Learning Technology project. En werd in de categorie ‘Best Digital Learning Project – international’ beloond met een award.

“Een enorme waardering voor deze productie én ons bureau. Zeker als je realiseert dat de app pas enkele maanden live is en we nog bezig zijn met het verzamelen en analyseren van data om de impact te meten. Een uniek project omdat de app voor het eerst voorziet in een directe communicatielijn tussen Volvo en de chauffeurs. Een koppeling met het fleetmanagement systeem van Volvo Trucks gaat ervoor zorgen dat we de inhoud in de app kunnen afstemmen op basis van data uit de vrachtwagen. Op maat inhoud dus afhankelijk van het rijgedrag.” Vertelt Joost Bazelmans, commercieel directeur van RMMBR

De Truck Start App werd ontwikkeld door Volvo Trucks Nederland in samenwerking met RMMBR uit Amsterdam. RMMBR ontwikkelt slimme en duurzame online leeroplossingen. De app is nu beschikbaar in Nederland en wordt in 12 andere Europese landen uitgebracht.

De Truck Start App is beschikbaar in de AppStores.
Link naar de film over Truck Start App

CONTACT GEGEVENS

Perscontact RMMBR

Kirsten Brandt, www.RMMBR.com (Remember), telefoon 0628433486. Email: kirsten@rmmbr.com

Verantwoordelijk voor Volvo Trucks:

Charles Engelaar, Volvo Trucks, telefoon: 0651427151, e-mail: charles.engelaar@volvo.com; ofCynthia van ‘t Hoff, Volvo Trucks Nederland, telefoon: 0622302461,e-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.comWebsite www.volvotrucks.nl

Film- en fotomateriaal is verkrijgbaar via Volvo Trucks’ beeldenbank https://images.volvotrucks.com. Daarnaast is filmmateriaal te vinden op http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks.

www.volvotrucks.nl

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 15 landen geassembleerd. In 2018 leverde Volvo wereldwijd meer dan 127.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.