Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Volvo Truck Start

Enhancing the vehicle handover

Om iedereen te helpen efficiënter en veiliger te rijden én om een premium merkbeleving te bieden, verrijkt Volvo Trucks de levering van een nieuwe truck met een online platform.

Dé plek voor dealers, eigenaren en chauffeurs om op een leuke en interactieve manier meer te leren over hun truck. Een award-winning project waar we trots op zijn!

Een klantreis van meerdere weken

Volvo Trucks zitten vol met slimme technologie om zo veilig en zuinig mogelijk te rijden. Het volledig benutten van zo’n truck vraagt tijd. Daarom nemen we bestuurders voor enkele weken mee op een reis. 

De reis start bij de basisinformatie en gaandeweg worden steeds meer nieuwe functies toegevoegd . Niet alleen door het delen van boeiende inhoud, maar ook door uitdagingen op te nemen die gebruikers stimuleren te leren en te experimenteren met nieuw gedrag. “Het is jouw truck, dus het draait om jouw ervaring.”  

Bekijk hieronder de trailer van de app.

Voorbeeld van de Volvo truck app daarop diverse hotspots.

Door een virtuele ‘bril’

De reis begint al voordat de bestuurder zijn nieuwe truck heeft. De bestuurder kan alle hoeken, gaten en rondingen van de buitenkant al ontdekken door een 3D-model van de truck te bewegen.  

Maar vergeet de binnenkant niet! Door middel van een 360 VR-video kan de bestuurder plaats nemen in zijn nieuwe truck en alvast ervaren hoe dat voelt.  

Data gedreven

Het bijzondere is dat de gegevens van deze leerapp (xApi) en het wagenbeheersysteem in één database (LRS) worden opgeslagen en zichtbaar worden in de dashboards van de gebruikers. Gebruikers kunnen met de leerscores vanuit de app correlaties maken de met “Fuel Efficiency-scores. Zo ontstaan benchmarks. 

Om de score van de vloten te verbeteren, kunnen de vrachtwagenchauffeurs ook een push-bericht krijgen. Een hoger “efficiency-score” betekent immers een lagere ecologische voetafdruk en minder onderhoudskosten.  

Het versterkt het imago van de truck, dealer en uiteindelijk van het hele Volvo-merk. De app ondersteunt en traint bestuurders om de truck volledig te benutten.

SME Volvo Trucks

Gamification

Gamefied leren, daar draait het om in de app. Door slim inzetten van gamification wordt het leerproces versterkt. Het is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens nuttig.
De gebruiker moet punten verdienen om zo de trofeeën in de wacht te slepen en tips & tricks te verzamelen. Des te sneller ze spelen, meer vragen achter elkaar goed, des meer punten de gebruiker kan verdienen.

Voorbeeld van de gamification weergave binnen de Volvo app.