Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

RMMBR

“Wij maken e-learning op topsportniveau!”

“Met mijn designs lever ik een bijdrage aan iemands ontwikkeling. Een grote tegenstelling met bijvoorbeeld designen voor marketing en websites, waar het gaat om aandacht vasthouden of het verkopen van een product. Design met een ‘purpose’, daar haal ik écht voldoening uit.“

Wie ben je en wat is jouw rol binnen RMMBR? 

Mijn naam is Erik, Learning Experience Designer bij RMMBR. Ik houd me in een vroeg stadium bezig met klantvragen die ik vertaal naar digitale leerconcepten. Daarvoor verdiep ik me in de motivatie van de doelgroep (waarom doet de doelgroep iets) én houd ik de leerdoelen van de klant in mijn achterhoofd.

Wat deed je hiervoor? 

Tijdens mijn studie Communicatie & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool leerde ik ontwerpen voor alle devices. Ontwerpen in de breedste zin van het woord: van websites, apps en games tot concept-ontwikkeling. Na mijn studie begon ik aan de Master Media Innovation aan de NHTV in Breda en daar verdiepte ik me in motivatie achter leren, sport en games. Welke feature voegt nu écht waarde toe aan de gebruikers-beleving?

De interesse voor digital learning ontstond tijdens mijn eerste stageperiode. In die tijd leerde ik als designer hoe je leeroplossingen kan bedenken voor professionals. En zo geschiedde.

Hoelang werk jebij RMMBR en hoe ben je hier terechtgekomen?

Inmiddels alweer ruim drie jaar! Daarvoor werkte ik bij een andere learning agency en toen we een innovatief leerplatform hadden neergezet ontdekte ik dat ik iets nieuws wilde gaan doen. Maar wat vond ik nou écht tof? Al gauw was daar het antwoord: design en UX (User-Experience) zijn echt mijn ding, dus ik ging breder kijken bij webbureau’s, UX detachering en in de reclamewereld. Toch kwam ik weer uit in de wereld van digital learning, bij een ambitieus en creatief bureau; RMMBR.

Toen ik drie jaar geleden startte bij RMMBR was er nog geen designteam en werden de designklussen uitbesteed aan freelancers. We zijn toen begonnen met het opzetten van een écht designteam. Inmiddels bestaat het design department uit zes personen en zoeken we nog steeds versterking!

Hoe ontwikkelt je werk zich?  

Op een gegeven moment konden we in-house gaan ontwerpen. Dat heb ik in het begin heel veel gedaan. Zelf designen en concepten ontwikkelen bijvoorbeeld. Nu is mijn rol meer verschoven naar de new business kant en haal ik veel plezier uit het aansturen van de andere designers en conceptbewaking in de uitvoering.

Wat maakt je werk leuk? 

Bijzonder aan werken bij RMMBR is dat je bij veel bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen. Tijdens een project voor NS leer je alles over treinen, stations, dienstregeling en sporen. Een dag later zit je met mensen van Transavia die je alles over de luchtvaart vertellen. Zelfs een bloemenhandel, kledingzaak of technisch bedrijf… Het zijn heel verschillende doelgroepen en bedrijfsculturen. Interessant toch?

Wat spreekt je aan bij RMMBR? 

RMMBR heeft een bijzondere, warme cultuur. Het is heel laagdrempelig en open. Werken bij RMMBR betekent wel zelf verantwoordelijkheid en initiatief nemen. Inhoudelijk kon ik heel snel op gang komen door mijn ervaring met e-learning. Dus de vaktermen en het jargon zijn niet vreemd voor me. Als er dan ook nog een team van leuke mensen werkt, allemaal vriendelijk, gedreven en enthousiast, dan ben je binnen no time op je plek. Er worden zoveel mooie projecten uitgewerkt en we hebben toffe klanten. E-learning op een topsportniveau.

Wat vind je belangrijk in je werk? 

Voor mij is dat holistisch kunnen kijken naar het design. Dus niet alleen naar de user interface, maar de complete gebruikerservaring van begin tot eind. Het succes van onze producten hangt naast goede inhoud heel erg af van hoe eenvoudig het product gebruikt kan worden. Als de drempel te hoog ligt, is het niets waard.

Wij moeten echt aansluiten bij de behoefte van de lerende en de prestaties van zijn of haar werk kunnen ondersteunen. Waarde toevoegen aan bedrijven. Learning & development moet dus écht kijken naar de performance en waar ze kunnen bijdragen.

Wat zijn de leukste projecten waar je aan hebt gewerkt? 

Alle projecten waarbij de samenwerking heel goed is. Zoals bij het project voor FrieslandCampina.

Hiervoor creëerden we een Digital Learning Hub waar medewerkers wereldwijd in een gamified platform leerden wat de invloed van digitale trends en ontwikkelingen zijn op hun werk. Met prachtige visuals en relevante content is dit product echt on point. Trends als big data en artificial intelligence worden besproken. En wat is dan eigenlijk de impact op de zuivelindustrie? Super interessant.

Multidisciplinaire teams hebben absoluut mijn voorkeur, omdat iedereen zijn of haar eigen kwaliteiten heeft en daarbij komen ook weer (nieuwe) ideeën kijken. Het is krachtig als je vanuit andere achtergronden naar eenzelfde probleem kunt kijken. Als er een samenhang ontstaat tussen het design, techniek en de inhoud, dan kun je echt een gaaf en vooral goed product neerzetten.

RMMBR heeft een open, creatieve cultuur mét ambitie. Het verschil in achtergronden zorgt voor diversiteit en toch zijn weeen familie.”

Wat heb je geleerd? 

Techniek onafhankelijk nadenken over concepten is iets wat ik hier echt heb geleerd. En dat je oprecht betere producten oplevert als je de gebruiker op de eerste plek zet tijdens de ontwerpfase.

De vrijheid hier biedt veel mogelijkheden om initiatieven op te zetten en innovatieve conceptrichtingen uit te proberen. Beperkingen zijn soms ook fijn, zodat je wel binnen een kader werkt. Dus tegelijkertijd kan die vrijheid ook een uitdaging vormen.

Wat is jouw motivatie?

Het team, de ambitie van mensen en het hebben van uitdaging in combinatie met plezier. Door deze elementen haal ik voldoening uit mijn werk.

Learning technology award – Volvo Truck Start app

Hoe zie je de toekomst van RMMBR voor je? 

Ik geloof in de kracht en talenten van mijn collega’s. Als team professionaliseren we elke dag meer. Ambitieus zijn en blijven. Daarmee blijven we mooie oplossingen bedenken en maken, dan zetten we grote stappen.

Persoonlijk hoop ik dat we de waanzinnige cultuur die we nu hebben, kunnen vasthouden. Als we samen met de inspirerende klanten de hoge kwaliteit en innovatie kunnen waarborgen, dan geloof ik in een prachtige toekomst voor RMMBR.