Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

VBNE Adviestraject

Leer je groen

laptopinhetgras
‘Leer je groen’ is een e-learning platform voor medewerkers en vrijwilligers van bos- en natuureigenaren. VBNE is niet helemaal blij met het platform en de inrichting. Daarom heeft VBNE RMMBR gevraagd een plan van aanpak op te stellen. Onze aanpak? Starten met een focus sprint en die resultaten verwerken in een concreet plan, zodat VBNE zelf aan de slag kan.

Waarom?

De VBNE heeft onderzoek laten doen naar het gebruik van online leren. Dit onderzoek leidde tot veel inzichten én is aanleiding geweest tot een notitie voor de toekomstdoelen van het platform.

Om deze toekomstdoelen ook te realiseren, was er een behoefte vanuit de VBNE om de doelen te vertalen naar een concreet plan van aanpak.

Planvanaanpak

Aan de slag met focus

Om te zorgen dat het plan van aanpak invulling gaf aan een gedragen visie van alle betrokken stakeholders én goed aansloot bij de behoeften van gebruikers, hebben we in samenwerking met TheNextLab een Focus Sprint georganiseerd. Een dag kwamen experts van VBNE en RMMBR samen om de verschillende onderwerpen te bespreken en knopen door te hakken. Deze resultaten zijn vervolgens verwerkt in een plan van aanpak.

Zelf aan de slag

RMMBR biedt natuurlijk allerlei diensten, maar we helpen ook graag onze klanten om zelf aan de slag te gaan. Dit traject is hiervan een voorbeeld.

De Focus Sprint heeft in korte tijd, met een intensieve samenwerking, voor resultaat gezorgd: een concreet plan van aanpak inclusief advies waar VBNE zelf mee aan de slag kan. Zelf een technisch en grafisch ontwerp laten maken en zelf content ontwikkelen én onderhouden. Onze klanten empoweren. Daar worden wij blij van.

Voor de Focus Sprint:
Een eerdere poging voor het opzetten van een e-learning omgeving sneuvelde door lange interne overlegprocessen.

Na de Focus Sprint:
We kunnen dit! We hebben al veel liggen, maar we moeten gaan lopen!

Klaas de Jong
Adviseur interne communicatie Natuurmonumenten