Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

NS Systeemtraining

Trein besturen vanaf de bank

NS_Systeemtraining_Trein
Partners
Articulate Storyline
Launch year
2022
Per 1 mei 2023 zijn er nieuwe regels ingevoerd voor machinisten die rijden onder ETCS. Voor deze machinisten hebben we een leertraject gemaakt, waarin we uitleggen wat er is veranderd. De machinisten zijn een dag vrij gespeeld van werk om dit leertraject te doorlopen.

fullscreen NS ERTMS Delta

Prachtig dynamisch hoofdmenu

De leeroplossing bevat een visueel aantrekkelijk hoofdmenu met bewegende onderdelen waarin de 11 hoofdstukken op een overzichtelijke manier worden getoond. Wanneer je op een hoofdstuk klikt, krijg je kort te zien wat de inhoud en duur is van het hoofdstuk. Dit helpt de machinisten om te bepalen welk onderwerp ze willen bestuderen en door de leeroplossing te navigeren. De voortgang wordt visueel gemaakt door een rijdende trein. Na het afronden van een hoofdstuk schuift de trein een stukje op.

Elk hoofdstuk een zelfde structuur

In elk hoofdstuk krijgt de machinist drie microlearnings te verwerken. In de eerste microlearning ‘hoe zit het ook alweer?’ wordt het geheugen even opgefrist van de machinist over het onderwerp. In de tweede microlearning worden de wijzigingen  behandeld en in de laatste microlearning gaat de machinist zelf aan de slag met oefenen.

Oefenen met interactieve video's

Het ETCS bedienscherm dat de machinist gebruikt wordt ook wel DMI genoemd. Alsof de machinist daadwerkelijk in de trein zit, tonen we via video voorbeelden van meldingen op de DMI. Vervolgens krijgt de machinist een vraag voorgeschoteld. Na het beantwoorden van de vraag vervolgt de video. Op deze manier bootsen we het dagelijks werk zoveel mogelijk na, zodat de machinist thuis op de bank echt kan oefenen alsof hij de trein bestuurt.