Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Arcadis Onboarding

Arcadis (Y)our perspective

‘Your perspective’ is het nieuwe onboardingprogramma voor Arcadis. Het programma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zo snel mogelijk zelfstandig aan het werk gaan en zich betrokken voelen bij Arcadis. Zelfstandig betekent zelf vragen kunnen beantwoorden, de weg weten binnen de wereldwijde organisatie én zich betrokken voelen bij de missie van Arcadis.

Een mock-up van de Arcadis onboarding.

Een Arcadian

Wereldwijd zijn er meer dan 27.000 medewerkers verspreid over 40 landen en meer dan 350 kantoren. Medewerkers van alle leeftijden, functies, specialismen, culturen, talen en rollen. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn de normen en waarden die van hen een Arcadian maken.

Een mock-up van de verschillende onderwerpen binnen het onboardingsprogramma.

De vraag

Bouw een flexibel programma dat aansluit bij de nieuwe Arcadis visie en dat flexibel inzetbaar is voor alle regio’s in de wereld waar Arcadis actief is.

Hoofddoel: bedenk een innovatief onboardingprogramma dat ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers over de hele wereld onze bedrijfscultuur begrijpen, toepassen en vooral uitdragen en waarderen. Om al die nieuwelingen zo snel mogelijk up & running te hebben.

Mock-up van een laptop waarop de e-learning te zien is.

Een eigen perspectief

Centraal in het programma staat ‘Your perspective’: een aanpak die uitgaat van het perspectief van de nieuwkomer. Wie ben jij als nieuwkomer? En in hoeverre matcht dit met de Arcadian?
We nemen de nieuwkomer mee in een Arcadisverhaal waarbij we zorgen dat de nieuwe medewerker eigen input kan geven. Bijvoorbeeld door vragen te stellen en deze informatie te delen met andere nieuwkomers, en door de nieuwkomer al tijdens de introductie een sociaal netwerk op te laten bouwen. Via de onboarding zie je wie belangrijk is binnen jouw regio en kun je via social media contact leggen met je toekomstige baas en/of collega. Zo heb je gedurende je opstart niet alleen een persoonlijke gids maar kun je zelf ook een bijdrage leveren aan de organisatie.

Een mock-up van de e-learning met het verleden links en het heden rechts.

Het resultaat

Het resultaat is het onboardingsprogramma ‘Your perspective’. Een nieuw wereldwijd introductieprogramma voor nieuwe medewerkers. Dit programma geeft nieuwe medewerkers inzicht in Arcadis, wie ze zijn en wat ze doen. Via het programma zie je voorbeeldprojecten van Arcadis, ontmoet je je collega’s en begrijp je welke missie Arcadis heeft.
Het onboardingprogramma begeleidt de nieuwkomer tijdens de eerste periode. In de vorm van mini-games en e-learning tot en met praktische tips. Alle aspecten van het bedrijf komen aan de orde: van marketing tot en met HR.
Het introductieprogramma gaat uit van ‘jouw perspectief’. Arcadis zoekt de interactie met de medewerker op. Via vragen wordt de nieuwe medewerker uitgedaagd om zichzelf te introduceren en informatie te delen die relevant is voor de organisatie. Onderdeel is bijvoorbeeld een eigen pinterest wall. Hier lees je verhalen van andere nieuwkomers en krijg je praktische tips. Ook word je aangemoedigd om via social media contact te leggen met je collega’s. Zodat je bij aanvang al een social netwerk hebt opgebouwd binnen de nieuwe organisatie.
Arcadis biedt veel informatie voor nieuwkomers. Om dit te structureren wordt het gepersonifieerd. Dat wil zeggen dat afhankelijk van wie je bent en waar je werkt, je alleen de voor jou relevante gegevens krijgt. De juiste informatie op het juiste moment. Op deze manier creëer je je eigen leerpad.