Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Pre & Onboarding

De binding tussen een werknemer en zijn of haar nieuwe werkgever begint al vóór de eerste werkdag. Een inwerkprogramma (ook wel on boarding) laat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en maakt dat ze direct aan de slag kunnen. Dus niet pas op maandag om 9.30 voor een rondje op de nieuwe werkplek, maar met een programma dat al vanuit huis kan worden gedaan…

Preboarding

Door on boarding en pre boarding voelt een nieuwe collega zich al welkom voor zijn of haar eerste werkdag begintDe geschiedenis van het bedrijf, de cultuur, normen en waarden, maar ook praktische zaken passeren de revue. Weet je waar je de eerste dag moet zijn en wat je kunt verwachten? Een ideale (digitale) start voor elke medewerker! 

De toekomst van onboarding

Een kop koffie gevuld met koffie met op de kop het woord

Inwerkprogramma

Een inwerkprogramma draait om het inwerken van nieuwe medewerkers. Een centrale plek met kennis over systemen, werkwijzen en veiligheid, maar ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, work-life balance en HR. Veel hiervan kan online, door middel van digitaal leren op bijvoorbeeld een platform. Dat kan op elk device en vanaf elke (werk)plek.  
 
Tijdens de inwerkperiode zijn er ook offline aspecten. Het welkom heten van nieuwe collega’s, een rondleiding door het kantoor, een persoonlijk welkom van de directeur, meekijken met een collega De ideale onboarding is een mix van online én offline. Blended leren op haar allerbest. 

Er is maar één ding erger dan je werknemers niet opleiden en ze zien vertrekken: geen opleiding bieden en ze toch te laten blijven.

Henry Ford
Ford Motor Company

Waarom onboarding?

Onboarding is niet alleen gunstig voor nieuwe medewerkers, ook het bedrijf profiteert ervan! Een goed inwerkprogramma verhoogt de retentie, productiviteit, betrokkenheid én prestaties van medewerkers. De eerste 90 dagen zijn daarbij cruciaal. De reden waarom onze onboarding oplossingen vaak 3 maanden duren. 

Dit zijn de feiten:

  • Het verliezen van een medewerker kost een werkgever gemiddeld 6 tot 9 maandsalarissen. 
  •  46% van de nieuwe medewerkers verlaat het bedrijf in de eerste 18 maanden. Organisaties met een goede onboarding. verbeteren de retentie met maar liefst 50%. 
  • 58% van de medewerkers blijft 3 jaar bij een werkgever bij een goede onboarding.