Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Royal FloraHolland Gedragscode

Wij werken zo

In de gedragscode staan de richtlijnen voor gedrag op de werkvloer. Waar je ook werkt binnen RFH. Het is ‘Onze manier van werken’. En dat werkt uiteindelijk het best voor iedereen, overal en altijd.
Dus….
Wij werken zo.

Mockup van het startscherm van de gedragscode voor Royal FloraHolland.

Een kleurrijke wereld

Net als met bloemen, maken we in de e-learning de wereld kleurrijker, samen. 

Royal FloraHolland is een internationaal opererende organisatie. Open voor alle culturen en mensen. De Gedragscode is er om te zorgen dat in de hele organisatie de kernwaarden en warme cultuur blijven bestaan. 

We ontwikkelden een gebruiksvriendelijke module die past bij de cultuur en kernwaarden. Gebruiksvriendelijk betekent voor ons onder andere: helder in structuur en opbouw van de module en van de leerblokken. De vorm en structuur moeten niet afleiden van waar het over gaat: de content. Sterker nog, het moet het juist versterken! 

Mockup van de algemeen gedragscode pagina van Royal FloraHolland.

Voor iedereen!

Misschien wéét een medewerker wel wat de regels en afspraken zijn. Maar het gaat er om wat hij uiteindelijk doet. Of juist niet doet.  

Het liefst gebruiken we échte verhalen van échte medewerkers. Deze ervaringen leggen de dilemma’s bloot waar medewerkers in de praktijk mee kunnen worstelen.  

De medewerker wordt aan de hand van dit realistische verhaal dat aansluit op de belevingswereld meegenomen door de inhoud. Dit geeft context aan de theorie.  

iPhone met quote op pagina van Royal FloraHolland.

Kernboodschap centraal

Het gaat natuurlijk vooral om de boodschap. Die moet helder en duidelijk zijn. Steeds weer. Dit zit in feedback geven, in de tone-of-voice en ook in de vraagvormen.  

Meningen zijn niet goed of fout, maar maken het bespreekbaar. En dit wil je in het echt ook. Als je twijfelt of iets ziet: bespreek het! 

Wat werkt voor jou. Wat werkt voor ons. En uiteindelijk de kernboodschap: Zo werken wij.   

RMMBR is bij ons op de vloer gaan kijken en dat was heel waardevol. Ze wilden voelen hoe het in de praktijk werkt. RMMBR weet hoe je de juiste informatie uit de groep haalt en hoe je vervolgens een e-learning bouwt.

Ton Witte
Royal FloraHolland