Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Compliance

Iedere organisatie heeft te maken met bepaalde wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld rondom informatiebeveiliging, risk management en privacy. Daarnaast leef je als organisatie ook eigen regels en normen na. Compliance training is daarom vaak een verplicht onderdeel van het trainingscurriculum. En daarnaast een uitgelezen kans om naast medewerkers te gaan staan en ze een helpende hand te bieden.
Mockup van het hoofdstuk

Breng de gedragscode tot leven...

…door context te schetsen rondom de regels. Met realistische en herkenbare cases laat je medewerkers nadenken over ethische dilemma’s en help je ze situaties te herkennen. 

Hoe moet het dan wel?

Medewerkers weten vaak heel goed wat de regels zijn. Het wordt pas echt lastig wanneer er een conflict ontstaat tussen deze regels en andere wensen, targets en deadlines. Gaan medewerkers nog zorgvuldig om met gevoelige data op het moment dat ze onder druk staan van een grote deadline en snel iets moeten versturen? En wat moeten ze doen als ze die belangrijke mail met persoonsgegevens wel per ongeluk naar de verkeerde persoon sturen? 

Verleg de focus van hoe het niet moet naar hoe het juist wél moet. Help medewerkers met praktische tips. Laat zien bij wie ze terecht kunnen met lastige vragen en leg uit wat ze kunnen doen wanneer er wel een keer iets fout gaat. 

Why compliance training?

Met compliance training voldoe je niet alleen aan de normen en regels. Als je het goed doet, verbetert het je bedrijfscultuur en creëer je een veilige en fijne werkplek voor iedereen. 

Je laat medewerkers kennis maken met verschillende situaties en biedt ze handvatten om hiermee om te gaan. Je werkt hiermee aan een cultuur van openheid en veiligheid, waarin medewerkers kritisch nadenken over hun eigen gedrag en andere durven aan te spreken. Zo zie je maar dat ook compliance training inspirerend kan zijn! 

Een kind die voor een verkoop automaat staat.

Relevant en herkenbaar

Vaak zien we nog dat organisaties algemene compliance trainingen gebruiken. Maar om je training relevant en waardevol te maken, kun je veel beter gebruik maken van situaties en dilemma’s die herkenbaar zijn voor medewerkers. Een gepersonaliseerde compliance training leert medewerkers situaties herkennen door ze cases voor te leggen die daadwerkelijk in de organisatie, op de afdeling, of bij de klant voorkomen. 

Situaties herkennen is nog veel belangrijker dan het kennen van de regels. Wanneer medewerkers zich in situaties bevinden waarin bepaald gedrag van ze wordt verwacht, wil je dat er een belletje bij ze afgaat. Op basis daarvan kunnen ze vervolgens actie ondernemen. 

Do what is right, not what is easy.

RMMBR