Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Cyber security

De wereld verplaatst zich steeds meer naar online. Kon je het je 25 jaar geleden nog niet voorstellen dat je nu zoveel met je mobiele telefoon zou doen, is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om hem altijd bij de hand te hebben. Om je muziek erop af te spelen, te internetbankieren, je eten te laten bezorgen en te chatten met de klantenservice van je favoriete elektronicaleverancier.
Een zelfgebouwd circuit board.

De digitale samenleving

De ontwikkelingen rondom digitalisering volgen zich in een sneltreinvaart op. Ben je je er nog van bewust wat dit allemaal betekent voor de samenleving? En voor je bedrijf of jou persoonlijk? Cyber security raakt ons allemaal. Risico’s herkennen en weten hoe je jouw netwerkomgeving of die van je bedrijf kunt beveiligen, helpt je om internetgebruik voor iedereen veilig te houden.

Bewust en veilig online

Cyber security gaat over een breed scala aan onderwerpen. Heel praktisch over veilig wachtwoordgebruik en updates uitvoeren om je software goed beveiligd te houden. Meer abstract gaat het over ethische kwesties rondom data en algoritmen. Leer hackers te herkennen en weet wat je moet doen als je een datalek veroorzaakt of signaleert.

Wat is nou een betere oplossing om online gedrag te veranderen dan door middel van online werkvormen en interventies? Met relevante cases en oefeningen leer je waar je op moet letten en wat je zelf kunt doen om digitaal veilig te werken.

Offline werkvormen kunnen hierop een waardevolle aanvulling vormen, bijvoorbeeld door een cyber security game te spelen of een hackaton te organiseren, waarbij je gezamenlijk nieuwe ideeën uitwerkt en deze gelijk in de organisatie kan implementeren.

Cyber security is een gedeelde verantwoordelijkheid.

RMMBR
Een persoon achter een beeldscherm.

Waarom cyber security?

Het internet lijkt een vrije wereld, maar ook daar heb je normen, waarden en regels nodig om goed met elkaar om te gaan en jezelf en je bedrijf te beschermen. Houd grip op veiligheid en privacy, wees digitaal weerbaar en voorbereid op de toekomst. Je kan niet meer zonder digitalisering en dus niet zonder cyber security!