Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Ballast Nedam Cyber security

Klik bewust!

Partners
Eastland media
DVLP
Launch year
2021
Hoe zou jij reageren in deze situatie? Stel: je hebt een hectische werkdag, je komt net uit een meeting en bent nog bezig met een kort overleg met een collega. Plotseling ontvang je een e-mail. Ah, dit is de e-mail waar je op zat te wachten. Hoewel de opmaak van de e-mail er wat vreemd uitziet, heb je haast en de inhoud lijkt dringend. Neem jij de tijd om de e-mail grondig te bekijken?

Dagelijkse kost

De medewerkers van Ballast Nedam ervaren dagelijks dergelijke situaties.. Hoewel men doorgaans wel op de hoogte is van de noodzaak om voorzichtig te zijn, kan onoplettendheid jezelf of het bedrijf onbedoelde schade toebrengen. Om die reden was het tijd voor een e-learning die de medewerkers bewust maakt van hun rol op het gebied van cyber security. Zij zijn aan de slag gegaan met drie thema’s: veilig werken met hardware, wachtwoorden en phishing.

In de schoenen van…

Om de betrokkenheid van de medewerkers te versterken bij hun rol in de digitale veiligheid van Ballast Nedam, hebben we gewerkt met drie basisprincipes:

  • Uitdagen; cyber security wordt tastbaar door concrete voorbeelden uit de praktijk. De medewerker wordt uitgedaagd om zelf na te denken over: hoe zou ik reageren in deze situatie? Of: wat gaat hier eigenlijk mis?
  • Herkennen; de e-learning bevat interactieve video’s met scenario’s uit de dagelijkse praktijk van diverse medewerkers van Ballast Nedam. Ontmoet Ruben op de bouwplaats, Brian in de bouwkeet of Sven op kantoor. Zij delen hun ervaringen en het interessante is: dit zijn authentieke verhalen van echte Ballast Nedam medewerkers.
  • Verdiepen; om het belang van cyber security te begrijpen, is het essentieel om inzicht te krijgen in de risico’s en gevolgen van cybercriminaliteit. Wat kan er gebeuren als je per ongeluk op een ‘verdachte’ link in een e-mail klikt?

Aan de slag in je eigen taal

Ballast Nedam is een organisatie waar verschillende culturen en talen samenkomen. Daarom zorgen we ervoor dat de e-learning toegankelijk is voor alle medewerkers en dus ook beschikbaar is in het Turks, Engels en Duits.