Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Koppert Biological Systems Koppert kent de vijand!

Koppert kent de vijand!

Partners
Articulate Storyline
Launch year
2022
Kennis delen met collega’s over de hele wereld, dat was het doel. Hoe bereik je gemakkelijk een groot aantal mensen? En hoe zorg je ervoor dat de kennis die je deelt ook daadwerkelijk beklijft? Kan dat digitaal? Daar twijfelen wij niet over. Natuurlijk kan dat!

Tijd om te digitaliseren!

Koppert geeft trainingen aan telers, distributeurs en consultants die vanuit de hele wereld naar Nederland komen om alles te leren over veel voorkomende plagen en hoe ze deze kunnen bestrijden met biologische bestrijdingsmiddelen.

 

Althans, dat gaven ze.

 

Toen COVID de wereld veroverde als misschien wel de grootste plaag, besloot Koppert dat dit anders moest. Tijd om te digitaliseren dus! Tijd voor een e-learning.

Keep your friends close, but your enemies closer

Eén van de plagen waarvoor Koppert een e-learning wilde ontwikkelen, is de spintmijt. Koppert heeft alle kennis in huis om de spintmijt aan te pakken en deze kennis moet gedeeld worden met consultants.

 

Om deze kennis te structureren in een e-learning, is er vastgehouden aan drie uitgangspunten. De e-learning moet allereerst praktijkgericht en visueel zijn. We hebben ten slotte met praktijkkennis te maken over fysieke beestjes. Daarnaast moet die kennis aan het eind van een module gecheckt worden, door middel van een korte quiz gebaseerd op een casus uit de praktijk.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Zeker wanneer je leert hoe je een plaag identificeert. Waar let je op? Waar kijk je naar? De lerende ontdekt dit door middel interactieve werkvormen, waar beeldmateriaal met tekst wordt gecombineerd om elkaar te versterken.

Wat zou jij doen?

Praktijkgericht. Dit is ook één van de uitgangspunten voor de e-learning. De leerder moet weten hoe hij/zij de spintmijt in het veld tegen kan komen. Want… Hoe herken je een plaag als de spintmijt eigenlijk? Hoe kun je deze het beste biologisch bestrijden? En welke (natuurlijke) vijanden zet je hiervoor in?

 

Wanneer de leerder alle kennis heeft vergaard, is het tijd voor een casus uit het werkveld. In de casus is een korte quiz verwerkt. Hiermee checkt de lerende of hij/zij precies die kennis in huis heeft om de spintmijt te identificeren en aan te pakken. En mocht er iets toch nog onduidelijk zijn? Dan kan de leerder gemakkelijk terug navigeren in de e-learning, of klikken op het icoontje voor verdiepende informatie.