Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Health & Safety

In het voorjaar van 2020 zijn we er allemaal aan herinnerd hoe belangrijk de zorg is. En dan vooral de ‘handen aan het bed’. De gedreven, betrokken en goed opgeleide mensen die professionele en veilige zorg verlenen. De mensen die persoonlijke aandacht geven en tussendoor ook nog ‘even’ de patiëntenadministratie bijhouden.

Hoe zorg je voor je zorgpersoneel?

Voor zorgorganisaties is het een terugkerende opgave om alle nieuwe zorgprofessionals op te leiden: van verzorgenden en verpleegkundigen tot stagiaires en​vrijwilligers. Daarnaast moeten de huidige zorgmedewerkers regelmatig worden bijgeschoold.  

Iedereen die in de zorg werkt is vooral druk om het werk zo goed mogelijk te doen voor de cliënten en patiënten. En hoewel het belang van leren en ontwikkelen duidelijk is, is de tijd vinden lastig.  

Leerprogramma’s moeten efficiënt en conform de uniforme afspraken ontwikkeld worden. Idealiter mét persoonlijke twist.   

Voor inwerkprogramma’s geldt dat medewerkers zich welkom voelen, begeleid worden, nieuwe systemen leren kennen en snel klaar zijn om aan de slag te gaan.    

Individuele bijscholing en persoonlijke begeleiding dus, maar toch uniform. Een aantal organisaties maakt dit mogelijk met een e-learning. Health & Safety!

health & Safety - NL

Iedereen op niveau.

Ieder project is uniek, maar we zien wel een paar thema’s die in veel e-learningoplossingen binnen de zorg terugkomen.   

  • Praktijkgericht: Direct toe te passen in de praktijk, voorbeelden en cases uit de dagelijkse praktijk, collega’s aan het woord. 
  • Ruimte voor reflectie: Leren-praktijk-reflectie is een cyclus die zich continu herhaalt. 
  • Persoonlijk: Herkenbaar, relevant in inhoud en terminologie en natuurlijk ook in beeld en look & feel. 
  • Laagdrempelig: Korte learning bites, duidelijke taal, op elk apparaat toegankelijk. En ook nog eens leuk om te doen dankzij interactieve werkvormen, herkenbare video’s en prikkelende vragen. 
  • Blended Learning: Online en offline lopen naadloos in elkaar over. Ervaring is alles.