Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Odion Inwerkprogramma

Niets te gek voor Odion!

Professionele zorg inzetten voor mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking? Odion begeleidt cliënten met uiterste zorg. Met zulke zorg en aandacht willen ze ook hun medewerkers opleiden.

In 2018 was er de vraag hoe zij hun medewerkers op een betrokken en efficiënte manier konden inwerken. Wij wisten meteen welk soort onboarding geschikt is voor een zorginstelling als Odion…

Startmenu van het digitale inwerkplein van Odion.

Samen sta je sterk(er)

Een geheel digitaal inwerkplein voor alle nieuwe en bestaande medewerkers van Odion om samen een uniforme koers te varen.  

Dit inwerkprogramma is in co-creatie ontwikkeld. Een 100 minuten durend programma dat de gebruiker meeneemt in de zorg van Odion.

Met als eindresultaat, een betrokken en innemend programma dat perfect aansluit bij de doelgroep.

Mockup van het hoofdstuk reflectie en veerkracht.

Activeren kun je leren

Vanuit didactisch oogpunt is deze onboarding opgebouwd op basis van het Scaffolding principe. De drie pilaren See, Act, Check zorgen niet alleen voor kennisvergaring, maar ook het begrijpen en kunnen toepassen hiervan. 

  • De medewerker gaat eerst actief leren aan de hand van instructievideo’s en vragen met directe feedback. 
  • Vervolgens sluit de medewerker ieder leerblok af met een toets. Variërend van theorievragen en bij fout antwoord terug gestuurd worden naar de interne bibliotheek, tot werplekopdrachten.
  • Met als erkenning van deze onboarding een certificaat als de echte officiële toets is gemaakt en behaald.

Het is echt heel leuk en waardevol om dit proces samen te doen. Bundelen van kennis met expertise om een effectieve onboarding te creëren.

Angela Nieuwveen
Proces ondersteuner bij Odion