Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Blended learning

Deze manier van leren wordt ook wel “best of both worlds” genoemd. Als je verschillende kennis en vaardigheden wilt doorvoeren in een organisatie, is blended learning de ideale mix. In een online leeromgeving aan de slag met de voorbereiding, maar de toepassing van de vaardigheden en interactie gaat door in het klaslokaal. Bijzonder effectief bij vakopleidingen of bepaalde productspecialisaties.
Blended Learning - Een martini glas op een bar waar iemand een cocktail door een zeefje in het glas laat lopen.

Zelfde basiskennis

De kracht van blended learning is dat je alle medewerkers vanaf eenzelfde startpunt kan laten deelnemen in de klassikale training. De basis van een een blended programma is de co-creatie van het leerpad: door de opdrachtgever, de deelnemer en RMMBR.

De deelnemer kan in zijn eigen tempo het leerpad volgen. Startend met de e-learning kan de deelnemer de benodigde kennis op te doen, voordat hij aan de klassikale training begint. Een gelijke basis voor iedereen. Tevens krijgt de trainer inzichtelijk waar welke deelnemer extra aandacht nodig heeft tijdens de klassikale training.

Resultaten boeken

Door de komst van e-learning kunnen trainingen in tijd gereduceerd worden. Meer bereik, minder fysieke benodigdheden. Alléén daar waar het relevant is en waarde toevoegt. De diepte ingaan met de opgedane kennis vanuit de e-learning. Geheel in eigen tempo heeft kunnen doorlopen en oefenen waar nodig. Je kunt bijvoorbeeld de casuïstiek bespreken in de klas, of interventies hebben over moeilijke situaties binnen de zorg. Ook het toepassen van gesprekstechnieken met een lastige klant en dit klassikaal evalueren. Allemaal voorbeelden van blended learning. Zie ook de successen van onze klanten…

Nieuwe medewerkers hebben een uitstekend kennisniveau en ze zijn zeer goed opgeleid. Wat leuk! Dit succes vieren we binnenkort deze zomer!

Manager bij ANWB leden service center