Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Mennens 1-2 Grow platform

Onboarding op het hoogste niveau

Veilig hijsen, heffen en werken op hoogte. Daar draait het om bij Mennens. Om nieuwe medewerkers dat te leren is er een Pre- en Onboarding bedacht die past bij deze hands-on doelgroep. Met gamification, toetsmomenten en praktische opdrachten. Met recht een inwerkprogramma op het hoogste niveau!

De uitdaging: veel inhoud

Nieuwe medewerkers van Mennens moeten veel leren voor ze veilig aan de slag kunnen. Jarenlang gebeurde dit door het lezen van grote stapels documenten. Dat moest toch beter kunnen?

Jazeker! Samen bedachten we een manier om de inhoud op een aantrekkelijke manier aan te bieden. Door de content op te knippen in online blokken, een portie gamificatie toe te voegen en af te wisselen tussen leren, doen en ontdekken maakten we een mooie mix.

Voorbeeld van de startpagina van de e-learning van Mennens.
iPhone met voorbeeld van het puntensysteem binnen de training van Mennens.

Een fijne start

Om de informatie behapbaar te houden zijn er 18 e-learnings verdeeld over de eerste maand. Sterker nog: het begint al vóór de eerste werkdag. In de pre-boarding krijgen nieuwe medewerkers een warm welkom, leren ze Mennens beter kennen en krijgen ze allerlei praktische informatie die nodig is om goed van start te gaan. Dat is nog eens fijn beginnen!

Leren, doen en ontdekken

Het online leren bestaat uit blokken vol informatie en interactie, ondersteund met een uitgebreide bibliotheek vol documenten met verdiepende achtergrondinformatie. Verschillende vraagvormen en interacties leveren punten op. Punten die aan het eind van de module ingezet kunnen worden voor bonuspunten. “Haal jij de topscore of wil je het nog een keer proberen?”

Naast online leren is er aandacht voor zelf doen. Want hoe ziet het vluchtplan eruit op locatie? En hoe zorgen we samen voor een duurzame toekomst? Door op onderzoek uit te gaan, ontdekken de medewerkers zelf hoe het zit. Ook krijgen de nieuwe medewerkers een kijkje in de keuken van ervaren collega’s en kunnen ze hun kennis regelmatig toetsen. Een gedegen start voor een nieuwe loopbaan!

Ook interessant voor jouw organisatie? Neem contact op met ons!

Mockup van het inlogscherm van de training van Mennens.