Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Gemeente Den Haag PGB voor casemanagers

PGB basis voor gemeentes

Vrouw helpt man
Partners
Articulate Storyline
Launch year
2021
Als casemanager bij de gemeente is het aan jou om een gefundeerde beslissing maken over het al dan niet toekennen van het PGB (persoonsgebonden budget). Maar hoe maak je zo’n beslissing?
In de e-learning PGB Basis leert de casemanager van de Gemeente Den Haag de basisprincipes over het persoonsgebonden budget en is voorbereid op de dagelijkse praktijk.

Mockup op een macbook scherm van het startmenu van pgb basis voor de gemeente Den Haag.

Het is niet altijd zo zwart wit

Iemand PGB toekennen is makkelijker gezegd dan gedaan. Als de wet het duidelijk aangeeft is het snel helder, maar vaak gaat het om situaties waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Het gaat dus vooral om het inzichtelijk maken van situaties. Dat is de taak van de medewerkers. Welke stappen moeten er gezet worden en hoe toets en controleer je alles?

Door voorbeelden, training en informatie te bieden, zijn we naast de medewerkers gaan staan. We leggen het beleid, voorwaarden en eisen van PGB helder uit. Maar leren ze ook echt te luisteren naar de cliënten. Het is immers mensenwerk. 

Een training voor casemanagers, vanuit het perspectief van de casemanagers. Met behulp van realistische situaties.​​

Voorbeeld van een pagina van de ervaring van de casemanager.

Flexibel en modulair

Om een ​​flexibele, herbruikbare en modulaire structuur voor de e-learning te creëren, maakten we gebruik van ’microlearnings’.  

We verdeelden de inhoud in kleine hapjes. Zo kan de casemanager dus altijd en overal leren en hoeft hier niet in één keer uren voor uit te trekken.  

Heb je dus even de tijd? Dan kun je in een microlearning springen en deze snel voltooien! Toch nog even iets opzoeken? Ook dat is mogelijk. 

Een uit twee

Tijdens deze eerste e-learning kregen de casemanagers te maken met de basisbeginselen. Stap 1. Maar daar blijft het niet bij. In de nabije toekomst zal er ook een verdiepingsslag worden gemaakt middels de training PGB verdieping.