Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Performance support

Comfortabel werken, waar je ook bent. Of je nou thuis werkt, op een kantoor, of in de cabine van een Boeing 747: wij helpen je om je te ontwikkelen en het maximale uit jezelf te halen. Hoe doen we dat? Door een combinatie van theorie en praktijk. Voor jou, maar ook voor onszelf. Kijk maar mee!

Een vrouw die een kind aan het leren is te fietsen.

 70-20-10

Leren vanuit de praktische behoeften van mensen op de werkvloer.  Dat is waar performance support om draait. Ook wel werkplekleren genoemd, leren in de praktijk. Bij RMMBR werken we met het 70-20-10 model, dat stelt dat je circa 70 procent van de vaardigheden en kennis die je opdoet leert op de werkplek, bijvoorbeeld door middel van instructie of door mee te kijken met een ervaren collega. 20 procent van je benodigde kennis gaat over complexere zaken; dit leer je vooral aan de hand van feedback van anderen. De overige 10 procent van je geleerde kennis/vaardigheden doe je op door middel van formele trainingen. Dat is dus waar wij om de hoek komen kijken: het aanvullen van je praktische kennis met die theoretische vaardigheden die jou helpen het onderste uit de kan te halen. 

De “5 moments of need™”

Een goed begin is het halve werk: weten hoe je een leeroplossing aan kan bieden is stap nummer één. De vervolgvraag is echter wanneer je zo’n oplossing het beste aan kan bieden. Daarvoor hanteren we de “5 moments of need™” aanpak. Daarbij gaan we ervanuit dat er vijf momenten zijn waarop mensen willen en kunnen leren: 

  1.  Wanneer je iets voor de eerste keer leert; 
  2. Wanneer je meer wil leren; 
  3. Wanneer je probeert kennis toe te passen en/of te onthouden; 
  4. Wanneer er iets fout gaat én; 
  5. Wanneer er zaken veranderen.

Samen gaan we op zoek naar welk van deze 5 momenten op jou van toepassing is zodat we zo precies mogelijk in kunnen spelen op jouw leerbehoeftes.