Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Euro Caps Onboarding

Euro Caps: het zwarte goud

Bij Euro Caps werken ambitieuze mensen met een echte makersmentaliteit. Werken in de koffieproductie is immers topsport. Daarom is er een inwerkprogramma ontwikkeld dat alle (nieuwe) medewerkers leert over het wie, wat, waar en hoe bij Euro Caps. De werkcultuur, de machines én de liefde voor het zwarte goud: koffie.
Een Academy die naast inhoud, ook zeker qua look & feel een feestje is.

 

Startpagina programma's Euro Caps.

Onboarding vóór je eerste werkdag

Twee weken voor de eerste werkdag wordt de nieuwe medewerker al uitgenodigd voor de Academy. Tijdens de pre-boarding ontmoet men alvast collega’s die zich via video voorstellen. De lerende verdiept zich in de geschiedenis, de producten en de werkcultuur. De eerste opdracht staat ook al klaar: Ga op pad en ontdek waar de koffiecups van Euro Caps te koop zijn.

Ook praktische zaken komen aan bod: Waar laat ik mijn spullen als ik de fabriek inga? Waar kan ik met collega’s lunchen?

Tijdens de derde maand van de onboarding verdiepen ze zich in het hoe: Hoe produceert Euro Caps miljoenen capsules per dag? Hoe blijf je innoveren? En hoe zorgen we dat de kwaliteit altijd op één staat?

De reis van de boon van zaaien tot koffie.

Het pareltje van de Academy

Wie van koffie houdt kan deze module niet overslaan: koffiecultuur. Als lerende volg je de reis van de koffieboon en leert echte smaak ervaren.

Je komt langs video’s met heuse Coffee Champions, interessante feiten, eye-openers en keiharde kennis om op verjaardagen te delen.

Wist je dat de beste koffie hoog in de bergen groeit? En dat koffie de sportpresentaties bevordert?

Gaat het om een operator bij Euro Caps? Dan wacht er nog een operator training over de werking en het onderhoud van de belangrijkste machine in koffiecupjes-land.

Verdiepende leerblokken

Ieder onderwerp in de Academy heeft zijn eigen leerblok. Wanneer de lerende een leerblok ingaat belandt diegene op een verticale pagina (een longread). Je gaat ‘de diepte in’ met dat onderwerp.

We maken gebruik van werkvormen als:

  • Video: echte mensen aan het woord, dynamische cameravoering en snappy montage.
  • Hotspots: klikbare elementen waarachter informatie staat.
  • Animaties of infographics: om processen, de machines of systemen uit te leggen werkt dit vaak het best.
  • Prikkelende vraagvormen: om je aan het denken te zetten, feedback om van te leren en bijvoorbeeld koffiequiz.
  • Linkjes: we kunnen ook verwijzen naar plekken waar meer informatie te vinden is, denk aan een checklist op intranet.

Een platform voor de toekomst

De online Academy van Euro Caps is gebouwd in een maatwerk platform. Dit maakt de mogelijkheden tot uitbreiding eindeloos. Zo zijn Goodhabitz® trainingen en een Nieuwspagina voor updates over leren & ontwikkelen bij Euro Caps toegevoegd. Alles in één overzicht en stijl met maar één keer inloggen. Een leeroplossing waar je u tegen zegt.

“Het programma van RMMBR is een belangrijke toevoeging. Het is fijn om te zien dat RMMBR enthousiast is over hun eigen product. Ze werken snel en hebben aan een half woord genoeg, de expertise druipt ervan af.”

Kitty Batist
HR manager bij Euro Caps