Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

ABN AMRO Awareness

Safety first

Verantwoordelijkheid nemen, je bewust zijn van je omgeving en zorgen voor jezelf en anderen… Het klinkt allemaal zo gewoon en makkelijk. Maar waarom handelt bijna niemand hiernaar wanneer het gaat om een cruciaal onderwerp als veiligheid? Dit patroon wil ABN AMRO bij haar medewerkers doorbreken.

Een goed verhaal

Alleen als we het hart van de medewerkers raken, dringt de boodschap voor gedragsverandering door. Daarom brengen we de belangrijkste informatie over veilig werken het bhv-proces over met behulp van storytelling. Want met een goed verhaal is de theorie gedenkwaardig én reproduceerbaar.

In deze e-learning lopen medewerkers door een aantal uitgedachte verhalen heen alsof ze zelf in een online spel zijn terechtgekomen.

360° video’s

We maken de verhalen zodanig beeldend en realistisch, dat de medewerker het gevoel heeft er echt een onderdeel van te zijn. Om dit te realiseren hebben we kleine stukjes video als basis opgenomen, altijd vanuit ‘first person’. Ook hebben we aaneengeschakelde 360° foto’s ontwikkeld, waar je op kunt klikken en zo verder door het verhaal wordt geleid.

Gaat er in een verhaal een brandalarm af? Dan hoor je dat geluid niet alleen door de speakers van je laptop, maar beweegt je beeld ook mee om de ervaring intens te beleven. Moet je in een split second een keuze maken met impact? Dan zorgen we ervoor dat je in de game ook onder tijdsdruk die keuze moet maken. Alles om ervoor te zorgen dat de ervaring zo dicht mogelijk tegen de werkelijkheid aan ligt.

Interactie

We zorgen ervoor dat medewerkers niet alleen kijken, horen en lezen, maar betrekken ze actief door ze door verschillende plekken in het verhaal heen te laten klikken.

Daarnaast laten we medewerkers nadenken over vervolgstappen – en welke gevolgen die vervolgstappen hebben – door bijvoorbeeld meerkeuzevragen te stellen. Door die interactieve vragen wordt kennis direct getoetst, handig!