Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Gemeente Amsterdam Duurzaamheid

Samen Groen Doen

Partners
Studio Meester
DVLP
Launch year
2023
Gemeente Amsterdam wil de medewerkers van het Facilitair Bureau kennis laten maken met het thema duurzaamheid en hen ervan bewustmaken wat zij zelf kunnen doen. Maar de grootte van een wereldwijd klimaatprobleem kan het individu ook afstompen. Heb ik als medewerker nu écht impact op deze grote issues? Het antwoord is JA, en dat maken we duidelijk in deze e-learning.

Klimaatdoelen

Gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de stad. Daarom werkt de gemeente aan vijf klimaatdoelen. De e-learning is thema gedreven en gestructureerd op basis van de klimaatdoelen. In elke microlearning leert de medewerker vanuit verschillende perspectieven over de urgentie van verduurzaming en de basiskennis die daarbij nodig is.

Mini docu's

We inspireren de medewerkers met kleine, aansprekende, duurzame voorbeelden die op de werkvloer regelmatig voorkomen. Elke microlearning start met een persoonlijke mini-docu waarin een directe collega het goede voorbeeld geeft. In de video neemt de collega de kijker mee op pad. De collega legt uit met welke individuele acties je het verschil kunt maken voor de wereld.

Persoonlijke benadering

Het is van belang dat medewerkers direct voelen dat verduurzaming een urgent onderwerp is. Niet alleen op mondiaal niveau, maar ook binnen de gemeente. De directeur van het Facilitair Bureau, Mariette Dol, spreekt de medewerker binnen elk thema persoonlijk toe. Ze vertelt per klimaatdoel welke rol de gemeente speelt in het bereiken van het doel, én hoe de medewerker een steentje kan bijdragen.

Het autoriteitsprincipe helpt om weerstand te verkleinen en de acceptatie van nieuwe inzichten te vergoten.

Help mee!

Als je de juiste kennis hebt vergaard, is er nog één stap over: in actie komen! In elke microlearning zit een heldere en duidelijke call-to-action: op deze manier kan je klein beginnen, vandaag nog!

Last but not least krijgen medewerkers praktische tips over hoe ze kunnen starten, links naar meer informatie en contactgegevens van wie hen verder kan helpen.