Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Back to overview

Future work skills

Een slim bedrijf is op haar toekomst voorbereid. In deze snel veranderende wereld kijken werkgevers continu vooruit. Dat betekent ook dat ze nu moeten anticiperen op vaardigheden waarover de medewerker in de komende 10 jaar moet beschikken. Denk aan technologische vaardigheden, interculturele communicatieskills of leidinggeven nieuwe stijl. Zo houd je je bedrijf en medewerkers sterk en flexibel.

Duurzame inzetbaarheid

Eén op de drie medewerkers is bang niet meer relevant te zijn in de toekomst. Dit leidt tot minder productiviteit, verzuim of een zoektocht naar meer relevantie.

Wie gelooft in de mens als belangrijkste kracht voor het bedrijf, moet het gesprek aangaan: In hoeverre verandert het functieprofiel? Wat is er nodig om ook in de toekomst van waarde te blijven? Wat kan en wil de medewerker hier zelf in ontwikkelen?

Alleen samen creëer je de juiste intrinsieke motivatie om te blijven leren.

Een schim van een man voor een digitaal licht raster.

Op naar de toekomst

Kies je als werkgever voor een stevige basis voor de toekomst, dan bied je de mogelijkheid tot leren, passend bij de talenten en ambities van de medewerker. Denk aan een online module over kunstmatige intelligentie en robotisering. Of een heldere systeemtraining over nieuwe software.

Ook soft skills, zoals klantgerichtheid of leiderschap anno nu, staan in de top van skills van de toekomst. Met blended leren bereik je mooie resultaten.

Werkplekleren is een snelle en laagdrempelige manier om future work skills direct in de praktijk toe te passen. Geen overload aan ingewikkelde informatie, maar stap voor stap werken aan het functieprofiel van de toekomst!

Everybody is a genius, But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it’s stupid.

Albert Einstein

Ja, ik wil investeren in de toekomst

Welke stappen kun jij als bedrijf nemen om meer met je medewerker te verbinden en de relevantie voor jouw bedrijf te vergroten?

  • Wat zijn de grootste uitdagingen in mijn sector en mijn bedrijf voor de komende 10 jaar?
  • Welke talenten en skills zijn hiervoor nodig?
  • Hoe staat het met het huidige personeel? Zijn de skills in huis? Is er voldoende motivatie over nieuwe skills te ontwikkelen? Kunnen we nieuw talent aantrekken?
  • Hoe kunnen we de te ontwikkelen skills overbrengen aan de medewerker?