Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Stolt Tankers Veiligheid

Situational Awareness

Gebrek aan Situational Awareness is één van de belangrijkste oorzaken van de meeste ongelukken op tankers. Om veilig te blijven, moeten medewerkers zich bewust zijn van hun omgeving en potentiële risico’s voor henzelf en hun collega’s.

Bewustwording

We hebben een interactieve e-learning over Situational Awareness ontwikkeld, waarbij we medewerkers confronteren met scenario’s van daadwerkelijk voorgevallen incidenten. We stellen ze de volgende vragen: weet je wat er gaande is? Zie je wat er mogelijk hierna kan gebeuren? Helpen jullie elkaar en communiceren jullie effectief? Daarnaast behandelt de e-learning tal van situaties waarin we vragen om potentiële risico’s op te merken en na te denken over hoe je kunt anticiperen op wat er mogelijk allemaal kan gebeuren.

Drie niveaus van Situational Awareness

De basis van de e-learning zijn de drie niveaus van Situational Awareness. Deze drie vormen een fundament voor beslissingen en acties. De 9 Unbreakable Life Saving Rules van Stolt Tankers helpen medewerkers met de eerste twee niveaus van Situational Awareness: herkenning en begrip. Ze helpen bij het herkennen van een situatie en het begrijpen ervan. Maar hoe kun je echt bewust zijn en anticiperen op wat er kan gebeuren? Weten hoe dingen zouden moeten zijn is één ding, maar er altijd naar handelen is iets anders. Soms hebben medewerkers haast, zijn ze moe, staan ze onder druk, vergissen ze zich, of zijn ze afgeleid. Soms zijn ze zo gefocust op één ding dat ze het andere vergeten. De e-learning helpt hen om zelfs in moeilijke situaties alert(er) te zijn.

Scenario’s en 360-gradenfoto’s

Hoe brengen we dit in de praktijk? De door ons ontwikkelde e-learning biedt een animatie met een introductie over het onderwerp, een quiz waarin medewerkers hun eigen zintuigen voor Situational Awareness kunnen testen met voornamelijk 360-gradenfoto’s die we hebben gemaakt in de tankers om potentiële risico’s zelf op te merken, en twee diepgaande scenario’s van incidenten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.