Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

PGGM Datamanagement

Ontdek de kracht van data met PGGM

Vruw met krullen bij laptop met grafieken
Wat denk jij? Hoeveel procent van de aanwezige data wereldwijd wordt daadwerkelijk gebruikt of geanalyseerd? De medewerkers van Pensioenbeheer bij PGGM weten inmiddels het antwoord. Hier is effectief datagebruik essentieel voor de bedrijfsvoering. Niet onbelangrijk dus, om de ins en outs van databeheer onder de knie te krijgen.

quote over datamanagement in een mockup
Startscherm van datamanagement e-learning

Een schatkist vol met data.

Data is als een schatkist voor een organisatie als PGGM. Maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Zakenman Jay Bear deed ooit de uitspraak: ”We are surrounded by data, but starved for insights”. Samen met PGGM hebben we een e-learning over effectief datamanagement ontwikkeld. Want hoe gaan we om met een enorme hoeveelheid data? En hoe houden we rekening met zaken als privacy en kwaliteitseisen? Deze onderwerpen staan centraal.

quote datagovernance

Real-life situaties

In 8 modules maakt de medewerker kennis met verschillende onderwerpen binnen datamanagement. Ook komen veelvoorkomende vraagstukken rondom data op de werkvloer aan bod, in de vorm van casussen. Hiermee leert de medewerker omgaan met real-life situaties. Denk aan onjuiste gegevens, wijzigingen in geautomatiseerde databestanden en het opvragen van gevoelige persoonsinformatie.

Ook start elk hoofdstuk met een inschattingsvraag op basis van een interessant statistiek en ronden we af met een quiz. Zo wordt op speelse wijze de relevantie en urgentie van dit onderwerp aangetoond.

Wiel van Dama

Theoretische en praktijk

Naast een praktische insteek zorgen we voor een solide theoretische basis. Zo maken de medewerkers kennis met het bekende Wiel van DAMA en duiken ze in de wereld van data governance, om zich vervolgens onder te dompelen in verschillende typen data. Een brede introductie op het gebied van datamanagement dus, waar ruimte is voor zowel theorie als praktijk.

“De modules zijn laagdrempelig, logisch en fijn opgebouwd. Het bevat een goede combinatie van tekst, filmpjes en quizzes.”


“De e-learning benadrukt de urgentie van data.”

PGGM