Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Omdenken Hoe doe je dat

Denken in termen van kansen

Partners
Nerds & Company
Flowdesign
Launch year
2015
Berthold Gunster, de grondlegger van het Omdenken, deelt zijn denktechniek graag met de rest van Nederland. De boeken van Omdenken zijn best-sellers, de theathershows uitverkocht en de workshops druk bezocht. In samenwerking met RMMBR wordt daar een nieuw concept aan toegevoegd: e-learning.

Voorbeeld van hoe de modules op een telefoon eruit zien.

Een nieuw concept voor omdenken

Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.”

Om een groter publiek te bereiken, dacht Omdenken direct aan online leren. In de e-learning modules leren deelnemers stap voor stap hoe zij van problemen mogelijkheden maken.

Mock-up van verschillende schermen op mobielformaat.
Voorbeeld van verschillende vragen uit de e-learning.

Grenzen

“Toen ik mijn grenzen leerde kennen, heb ik ze meteen een stukje verlegd.”

Deze quote beschrijft precies het proces van het werken met RMMBR, vertelt Annemargreet Dwarshuis, zakelijk directeur van Omdenken. “Door de vragen en de opzet van de e-learning kwamen we onze grenzen tegen. En ja, dús hebben we die grenzen verlegd, waardoor we inhoudelijk weer een nieuwe slag hebben kunnen maken. De opbrengst was daardoor niet alleen een mooie e-learning, maar ook nog eens een nieuwe stap in ons denken over Omdenken.”

Startscherm van een module.

De structuur: stap voor stap leren

Hoe je Omdenkt, dat kun je makkelijk uitleggen. Neem een probleem en kijk hoe je er een mogelijkheid van kunt maken. Makkelijk gezegd, moeilijker gedaan. De truc is oefenen. Oefenen met de stappen, en jouw inzichten vervolgens toepassen bij een eigen probleem. Een vervelende collega, een kind dat geen tafelmanieren wil leren of een baan die niet bij je past.

Wij ontwikkelden kleine blokjes Omdenken gericht op verschillende thema’s, zoals ‘Werk’ en ‘Opvoeden’. Binnen ieder thema zijn de stapjes van Omdenken uitgesplitst. Overzichtelijk, duidelijk, gestructureerd.

Speciaal ontwikkeld voor onze klant

Omdenken leer je niet door het beantwoorden van een meerkeuzevraag. Je ontdekt en onderzoekt informatie, en wordt vervolgens verrast. Je wilt meedenken en zien hoe anderen het probleem aanpakken. Daar ontwikkelden wij speciale werkvormen voor. Dat alles in co-creatie met onze klant.

De mogelijkheden van het Omdenken zijn niet eindeloos, maar wel groot. Het assortiment breidt snel uit. In samenwerking met RMMBR heeft Omdenken een actieve rol in het realiseren van nieuwe modules. Zij zijn eigenaar van de content, wij de sparringspartner die de modules tot leven brengt. Het beste van RMMBR en het beste van Omdenken, samengebracht in één product.
Wil jij graag een voorproefje van de modules? Dat kan!