Duurzame Leefomgeving
Een Duurzame Leefomgeving is van groot belang voor Rijkswaterstaat. Daarom heeft Rijkswaterstaat een aantal belangrijke speerpunten hierover opgesteld. Niet alle (nieuwe) medewerkers zijn van deze doelen op de hoogte en weten ook niet altijd hoe Rijkswaterstaat invulling aan deze doelen geeft.
Daarom was er ook behoefte aan een laagdrempelige, maar inspirerende e-learning.
Daarom was er ook behoefte aan een laagdrempelige, maar inspirerende e-learning.
Het grote belang
Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat Nederland veilig en vlot van A naar B kan met droge voeten en schoon water. Rijkswaterstaat heeft daardoor een grote impact op de inrichting en het leef- klimaat van Nederland. Om ervoor te zorgen dat ons land en de rest van de wereld ook voor volgende generaties een schone, groene en prettige plek is om te leven, werkt Rijkswaterstaat aan een duurzame leefomgeving.
In onze e-learning leren de medewerkers van Rijkswaterstaat waarom duurzaamheid zo belangrijk is en hoe Rijkswaterstaat zich voor verduurzaming inzet.
Best practices
De module bestaat uit leerblokken (micro-learnings). In deze leerblokken maken we voor de vertaling naar de praktijk door situaties voor te leggen, specifiek vanuit de RWS context. RWS praat namelijk niet alleen over haar beleid en speerpunten, maar heeft nu al daadwerkelijk een impact op een Duurzaam Leefklimaat.
Verschillende succesverhalen worden toegelicht in infographics, quotes of in video’s waarin collega’s vertellen.
Er valt wat te winnen...
…een duurzamere leefomgeving!
In elk leerblok kan je punten verdienen door de vragen die gesteld worden juist te beantwoorden. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan kun je een boom planten en speel je een duurzaamheidsweetje of -tip vrij.
Het algemene gevoel van deze e-learning is vrolijk en positief: jij kan écht iets bijdragen aan een Duurzame Leefomgeving.
Er zijn niet alleen duurzaamheidsweetjes en -tips vrij te spelen, maar ook kennis waarmee jij mee kan bouwen aan een duurzamere leefomgeving. Voor nu, en voor de volgende generatie.
Na het afronden van elk leerblokje evolueert het hoofdmenu waardoor de deelnemer de leefomgeving steeds duurzamer ziet worden. Waar het hoofdmenu start met een geasfalteerde omgeving met veel verkeer, wordt het met elk behaald leerblok stapsgewijs groener en duurzamer.