Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Eneco België HR

HR Basics voor leidinggevenden

Leidinggevenden HR Eneco
Partners
Studio Meester
DVLP
Launch year
2024
Eneco doet er alles aan om België een stukje groener te maken. De leidinggevenden zorgen ervoor dat medewerkers bijdragen aan de doelstellingen van het bedrijf, ze sturen de dagelijks werkzaamheden aan en motiveren het team om het beste van zichzelf te geven. Hoe? Dat leer je in de multimediale e-learning!

Situationeel

Vragen en situaties uit de praktijk staan centraal in deze e-learning module. Wat doe je eigenlijk als je medewerker ziek is? Hoe kun je bijdragen aan de ontwikkeling van je collega’s? En hoe creëer je een veilige werkcultuur? Aan de hand van zeven HR-thema’s laten we de leidinggevenden kennis maken met verschillende praktijksituaties.

Wanneer het over ziekteverzuim gaat, starten we met een case waarin een medewerker zich ziekmeldt. En niet met de theorie over processen en regels.

Deze benadering brengt de content direct tot leven voor de leidinggevende, waardoor nieuwe informatie direct in een betekenisvolle context wordt geplaatst. Dit verhoogt het leereffect.

Multimediaal

Wanneer we een situatie neerzetten doen we dat net zoals in het echt.

De cases worden gepresenteerd aan de hand van multimediale didactische werkvormen. In korte video- en audiofragmenten wendt de medewerker zich tot de leidinggevende. Deze ervaart, vanuit de eerste persoon, hoe een salarisonderhandeling, functioneringsgesprek of ziekmelding in zijn werk gaat.

Hiermee wordt de situatie op een realistische en aansprekende wijze neergezet.

Actief

Door gebruik te maken van interactieve werkvormen past de leidinggevende de HR-basics direct toe. De medewerker maakt actief keuzes die op de werkvloer dagelijks voorkomen. Op deze manier leert de leidinggevende welke processen en handelingen binnen de functie vallen.