Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Gemeente Den Haag Financiën voor Leidinggevenden

Inkijkje in het financiële systeem 

De Gemeente Den Haag is bezig om haar onboardingsprogramma voor leidinggevenden nieuw leven in te blazen. Onderdeel daarvan is de workshop financiën voor leidinggevenden, waarin deelnemers inzicht krijgen in hoe het budget van de gemeente tot stand komt, hoe dat budget verdeeld wordt, en wat hun rol is. Waar deze workshop voorheen klassikaal werd gegeven, gaat dit nu via e-learning.

Hotspot menu gemeente Den haag

Een diverse doelgroep…

…vraagt om een uitgekiende aanpak! De gemeente Den Haag heeft een uitgebreide financiële verordening en een grote diversiteit in haar team leidinggevenden. Van junior tot senior, van al jaren bij de gemeente Den Haag tot nieuw ingevlogen, ze horen er allemaal bij. Om deze diverse doelgroep kennis te laten maken met de financiële spelregels van de gemeente, hebben we gekozen voor de “van binnen naar buiten” aanpak. We dagen leidinggevenden uit om vanuit verschillende oogpunten naar de financiële vraagstukken van de gemeente te kijken. Zo leert iedereen zichzelf binnen het financiële plaatje van de gemeente plaatsen. 

Hoofdstuk uit de e-learning van de gemeente Den Haag.

Dilemma’s om van te leren

In elk hoofdstuk van de e-learning staan dilemma’s centraal, waarin de leidinggevende te maken krijgt met praktijksituaties rondom budget en financiële spelregels. Mag je bijvoorbeeld pennen inkopen buiten een raamovereenkomst? En wat doe je als een andere afdeling wat budget overheeft waar jij graag gebruik van zou maken? Doordat deelnemers aan de hand van dilemma’s informatie krijgen aangereikt, leren ze direct hoe ze hun kennis in de praktijk kunnen toepassen. 

Rise up!

De gemeente Den Haag maakte in het verleden al gebruik van Articulate Rise. Een auteurstool die intuïtief is in gebruik. RMMBR ontwikkelde de e-learning in Rise zodat Den Haag gemakkelijk zelf aanpassingen kan doen indien nodig. 

Door de combinatie Rise met mooie designs en informatieve en pakkende animaties leren leidinggevenden nu online over het financiële systeem bij gemeente den Haag.