Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Eneco Rondgangen

Veilig werken voor iedereen

Alle leidinggevenden binnen Eneco Groep voeren rondgangen uit: het bezoeken van een project, terrein of werkplek om een indruk te krijgen van de mate van veiligheid. Een essentieel en verplicht onderdeel van de veiligheidscultuur. Om leidinggevenden te ondersteunen bij de uitvoer van een écht goede rondgang is de e-learning Rondgangen ontwikkeld.

Eneco rondgangen, een voorbeeld van 360 foto's in de e-learning.

Behapbare blokken

In de verschillende microlearnings staan zowel theorie als praktijk centraal. De e-learning start met een introductie: waarom is een rondgang belangrijk en wat is nu een echt goede rondgang? Vervolgens is het tijd voor de praktijk. Want wat is nou beter dan een rondgang zelf te kunnen bekijken?

Mockup van de 360 graden beelden in de Eneco training.

360° rondkijken

En dat rondkijken gebeurt dus met behulp van 360° video’s. Medewerkers kijken direct op een terrein of werkplek en oefenen met een rondgang. De video’s, die op de echte werkplekken opgenomen zijn, zijn een ware toevoeging voor deze training.

Op verschillende plekken zitten klikbare elementen waar meer informatie of een vraag achter zit. Een directe vertaling van de theorie naar een praktijksituatie.

Mockup van een vraag in de training van Eneco.

Tips & tricks

Na het oefenen met de rondgang is het nog niet klaar. Medewerkers krijgen ook – lekker praktisch – tips en tricks mee. Een handige checklist voor de uitvoering of de belangrijkste aandachtspunten voor verslaglegging. Stof die lekker is om nog even op een rij te krijgen en meteen toegepast kan worden in de praktijk.