Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

WIAL Blended leerplatform

Blended oplossing Action Learning

WIAL (World Institute for Action Learning) is een snelgroeiende non-profitorganisatie met expertise in Action Learning. Wereldwijd trainen ze Certified Action Learning Coaches (CALCs) in kleine groepen en in de praktijk. Om het meeste uit de live trainingen te halen is een online platform gelanceerd. Vol informatie, kennis en achtergrond.

Mockup inlog WIAL Action Learning Portal.

Action Learning

Action Learning draait om het verbeteren van organisaties door het achterhalen van pijnpunten. Wat gaat er mis? Wat kan efficiënter? Waar valt winst te behalen? In kleine groepen van vier tot acht personen gaan organisaties aan de slag om antwoorden te vinden op deze vragen. De Action Learning Coach helpt en begeleidt ze.  

De unieke eigenschap van deze methode? Er mag alleen antwoord gegeven worden op gestelde vragen. Wordt iets niet gevraagd, dan mag je het niet vertellen. Een extra plus: tijdens de sessies wordt er gewerkt aan de persoonlijk leiderschapskwaliteiten van alle deelnemers.  

De coach heeft een belangrijke rol en moet goed op de hoogte zijn van de ins en outs van Action Learning om het goed in de praktijk te brengen. Dit vergt naast ervaring opdoen ook veel kennis over de theorie.  

Overzicht van alle modules WIAL Action Learning Portal.

Oefenen, oefenen, oefenen

Action Learning leer je door te oefenen. Dat is en blijft de kern. Tijdens de opleiding tot coach staan het beleven, meedoen, leiden en beoordelen van sessies dan ook centraal. Maar er is ook veel theorie. Belangrijke theorie om Action Learning echt te begrijpen. Theorie die een flink deel van de trainingstijd in beslag nam. 

Dat moest toch anders kunnen? Jazeker! Door de theorie aan te bieden op een aantrekkelijk platform, in kleine overzichtelijke blokjes en gebundeld in duidelijke hoofdstukken. Theorie die gevolgd kan worden op een eigen tempo, voor aanvang van de live sessies, zodat alle deelnemers klaar voor de start zijn en met de nodige kennis beginnen aan de sessies.  

Mockup WIAL-team video.

Een blended oplossing

De oplossing die wij bedachten voor WIAL is een standalone platform. Een platform waarop niet alleen kennis wordt aangeboden, maar ook huiswerk- en reflectieopdrachten. Want hoe zou jij Action Learning inzetten en aan welke persoonlijk leiderschapseigenschappen wil jij eigenlijk werken? Door op voorhand na te denken en actief bezig te zijn, beklijft de theorie die door e-learning wordt aangeboden des te beter. Een korte toets test of de deelnemers de theorie onder de knie hebben. Is dat het geval? Dan is het tijd voor de live sessies.  

Na het volgen van de live sessies komen de coaches-to-be terug op het platform. Hier vinden ze de eindopdracht die nodig is om het certificaat te behalen. Blended zoals blended bedoeld is!

Overzicht van de backend omgeving van WIAL.

Een standalone platform

Om ervoor te zorgen dat alle coaches-to-be probleemloos toegang hebben tot de content is het platform ontwikkeld als webapplicatie. Een platform toegankelijk voor alle apparaten, responsive en geschikt voor de meest gangbare browsers. Toegankelijk vanuit alle plekken op de wereld, met als enige voorwaarde dat er een internetverbinding beschikbaar is.  

De kers op de taart: een intuïtief en eenvoudig LCMS dat een aantal administrators in staat stelt zelf kleine wijzigingen door te voeren om zo de content up-to-date te houden.  

Ook op zoek naar een blended leeroplossing? Wij helpen graag.  

I just spent a few minutes to log on and go through the intro chapter and … wow ! This is by far exceeding what I had imagined ! Very sleek, professional and easy to navigate. Really really impressed. Great job to all.

President, WIAL