Uw webbrowser (Internet Explorer 11 of lager) is verouderd. Update uw browser om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

DPG Media Onboarding

Digitale onboarding in de Mediaverse 

man met capuchontrui zonder gezicht
Partners
Blocks
Nerds & Company
Etopia
Launch year
2021
Solve the media mystery in de virtuele wereld van DPG, de Mediaverse. Dat is de opdracht die nieuwe medewerkers als missie meekrijgen tijdens hun onboarding van vier weken bij DPG Media.

DPG Mediaverse Hoofdmenu

DPG Media case Onboarding in de Mediaverse

De Mediaverse – de digitale backbone – is gehackt en hackers hebben toegang gekregen tot tal van data! Samen met je onboardinggroep ga je de hacker buiten spel zetten tijdens een onvergetelijk programma. Medewerkers duiken dieper in de Mediaverse en leren via meerdere virtuele werelden DPG Media beter kennen. In die werelden spelen zij tegen de hacker tijdens games, bekijken ze interactieve video’s, filteren ze nepnieuwsberichten en doorlopen zij individuele missies en groepschallenges om zo de hacker buitenspel te zetten.  

DPG Media zocht naar een nieuw pre- en onboardingprogramma dat aansluit op de strategie, dat inspireert, verbindt en entertaint, dat is ontwikkeld vanuit een strategisch HRM-beleid én dat een onderscheidende medewerkersbeleving realiseert. 

Vier weken, vier niveau’s

Per week staan er een verschillend aantal leeractiviteiten voor de medewerkers klaar.  

De leeractiviteiten zijn verdeeld in vier niveaus: Jij, Jouw werk, DPG Media en Samenleving. Deze verdeling heeft als doel de medewerkers op alle niveaus klaar te stomen voor hun nieuwe baan en dit vanuit verschillende perspectieven te belichtten.   

Learn, Apply, Connect & Experience

Het didactisch concept is te beschrijven als een combinatie van de leeractiviteiten – verdeeld over de vier niveau’s – die bijdragen aan één van de vier categorieën: learn, apply, connect & experience. Deze categorieën wisselen zich gedurende de vier weken van het programma continu af. Zo staat aan het begin connect en experience meer op de voorgrond en richting het einde van het programma verschuift de aandacht naar learn en apply. Met als doel om een programma te ontwikkelen die inspirerend, informatief en entertainend is!  

Ben jij ook zo benieuwd of het de nieuwe medewerkers lukt om de Mediaverse op tijd weer in handen van DPG Media te krijgen?